Lagringsinformation

Spotify använder enhetens tillgängliga lagringsutrymme för två saker:

• För att lagra tillfällig musik eller delar av låtar för streaming (dvs. som cache). Det här innebär att du hör musiken omedelbart med få avbrott när du trycker på uppspelningsikonen.
  • Lagra nedladdad musik om du lyssnar offline (endast Premium).

Obs! För att Spotify ska fungera så bra som möjligt rekommenderar vi att du har minst 1 GB ledigt utrymme på din enhet.

Hantera minnesanvändningen

Om du vill frigöra utrymme eller åtgärda vanliga problem kan du rensa ditt cacheminne eller välja var dina nedladdningar ska lagras.

Välj din enhet nedan för mer information.

Rensa cacheminnet

1. Klicka på  i det övre högra hörnet av desktopappen och välj Inställningar.
  2. Bläddra nedåt och klicka på VISA AVANCERADE INSTÄLLNINGAR.
  3. Bläddra ned till Förvaring av offline-låtar för att se var din cache lagras.
    Tips: Klicka på BYT PLATS för att lagra din cache någon annanstans.
  4. Gå till den mappen på datorn.
  5. Markera och ta bort alla filer i den mappen.

Rensa cacheminnet

Installera om Spotify-appen för att rensa ditt cacheminne.

Obs! Efter att du rensat appens cacheminne loggas du ut och dina inloggningsuppgifter rensas. Du måste också synka din offlinemusik igen och ange dina inställningar när du loggar in på nytt.

Lagring av nedladdningar

På iPhone sparar Spotify nedladdad musik i krypterad form i enhetens lagringsutrymme. Om du behöver mer utrymme för en ny nedladdning frigör iOS automatiskt utrymme genom att radera lagrade data som inte används. Om det inte går att radera fler lagrade data behöver du frigöra utrymme genom att manuellt ta bort nedladdade låtar.

Rensa cacheminnet

Obs! Efter att du rensat appens cacheminne loggas du ut och dina inloggningsuppgifter rensas. Du måste också synka din offlinemusik igen och ange dina inställningar när du loggar in på nytt.

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på .
  3. Bläddra till Övrigt och välj Ta bort cache och sparade data.
  4. Tryck på OK.

Lagring av nedladdningar

Om din Android-enhet har ett externt SD-kort kan du ladda ned Spotify-musik till det istället för det interna minnet.

Tips: Kontrollera att ditt SD-kort har minst 1 GB ledigt utrymme. Lagringsalternativet visas endast om ditt SD-kort är tillgängligt och åtkomligt.

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Lagring.
  4. Välj var du vill spara din nedladdade musik.
  5. Tryck på OK. Överföringen kan ta några minuter beroende på hur stort ditt bibliotek är. Du kan fortsätta att lyssna på Spotify som vanligt under överföringen. Spotify startar om när överföringen är klar.
Senast uppdaterad 19 April, 2018