Stöd från fansen-policy

Spotify strävar efter att stödja artister och den globala musikcommunityn med Stöd från fansen. Artister kan använda funktionen Stöd från fansen för att samla in pengar till sig själva, en annan artist eller för ett annat ändamål de vill stödja. Vi kräver att artister upprätthåller Villkoren för Spotify for Artists och följer följande regler när de använder Stöd från fansen:

• Följ Riktlinjerna för Spotify-användare och Spotifys plattformsregler
  • Följ alla tillämpliga lagar och regler.
  • Följ villkoren för eventuella insamlingsplattformar från tredje part.
  • Försök inte utnyttja någon eller delta i bedrägerier
  • Publicera inte missledande eller bedrägligt innehåll med anknytning till din Spotify-insamling
  • Påstå inte att bidrag till personliga insamlingar är avdragsgilla.
  • Använd inte funktionen Stöd från fansen till att sälja varor eller tjänster. Obs! Merchförsäljning är tillåten via avsnittet Merch på Spotify for Artists-sidorna
  • Delta inte i insamlingar från, eller till förmån för, politiska kandidater, kampanjer eller andra politiska enheter
  • Samla inte in pengar för att köpa alkohol, tobak eller narkotika Utge dig inte för att vara en annan individ, ett annan varumärke eller en annan organisation

En artist som bryter mot något av de här kraven kan förlora sin rätt att använda funktionen Stöd från fansen.