Canvas-riktlinjer

Canvas är en visuell loop på 8 sekunder som visas i ett vertikalt format som fyller skärmen. Den visas i vyn Nu spelas i stället för albumomslaget.

Din Canvas måste vara:

• 3–8 sekunder lång
  • Vertikalt bildförhållande 9:16
  • 720–1080 px hög
  • En MP4- eller JPG-fil

Så här får du ut mesta möjliga av din Canvas:

• Välj filmmaterial utan tal, sång eller rap. Klippen är bara 3–8 sekunder långa och synkroniseras inte med låttexterna.
  • Undvik snabba videoklipp eller intensivt blinkande grafik. De kan överväldiga tittaren.
  • Telefonens skärmstorlek är viktig. Kanterna kan bli avskurna på vissa telefoner.
  • Överväg att utesluta låttiteln och artistnamnet. De visas redan i vyn Nu spelas i Spotify‑appen.
  • Försök att berätta en hel historia. Du har bara åtta sekunder på dig, men nedkortade musikvideor och ofärdiga berättelser kan skapa förväntan om en fortsättning.
  • Välj rätt typ av loop:
    • Continuous-loop är en tillfredsställande, sömlös loop.
    • Hard Cut har tydliga redigeringspunkter (som kan gömmas på ett artistiskt sätt).
    • Rebound spolar klippet framåt och spelar sedan upp det åt andra hållet (ett enkelt sätt att få en mjuk loop).
  • Skapa ett tema. Anslut din Canvas‑identitet till din omslagsbild, profilbild, rubrikbild eller dina spellistor. Du kan till och med skapa en berättelse över en hel release.
  • Se till att det är uppdaterat. Du kan ändra din Canvas för att berätta en aktuell historia, utforska olika versioner eller bara för att hålla intresset uppe.

Mer info finns på canvas.spotify.com.