Rapportera innehåll

Rapportera något av följande så att våra team kan undersöka vidare:

• Explicita låtar.
  • Innehåll som är stötande eller gör intrång.
  • Skadat eller felaktigt innehåll.

Obs! Vi tar kunders klagomål om innehåll på största allvar. Ditt Spotify-konto riskerar att stängas ner om du missbrukar rapporteringsprocessen.

Skadat eller felaktigt innehåll.

Om en låt eller ett album på Spotify inte spelas upp som det ska eller om informationen (t.ex. titel, omslag, bilder, releasedatum) inte stämmer kan du rapportera det till oss.

Kontrollera först att det inte är ett tekniskt problem:

• Se till att din app är uppdaterad.
  • Spela upp spåret på en annan enhet eller med vår webbspelare.
  • Spela upp spåret med en annan WiFi- eller datauppkoppling.

Om det inte är ett tekniskt problem:

1. Gå till vårt kontaktformulär.
  2. Välj Rapportera ett skadat spår/album.
  3. Klicka på JAG BEHÖVER FORTFARANDE HJÄLP.

Obs! Om du är en artist kan ditt skivbolag eller din distributör hjälpa dig att fixa problem med din musik.

Bilder, spellistor eller text

Bilder, spellistor eller text som är stötande eller gör intrång och som har lagts till på Spotify av en annan lyssnare eller artist kan rapporteras via appen.

1. Tryck på  (iOS)  (Android) i en spellista eller artistprofil.
  2. Tryck på Rapportera missbruk. Ett formulär öppnas i din webbläsare.
  3. Fyll i formuläret och tryck på Skicka.
  1. Högerklicka på spellistans titel eller artistnamnet.
  2. Välj Rapportera. Ett formulär öppnas i din webbläsare.
  3. Fyll i formuläret och Skicka.

Göra ett juridiskt anspråk på innehåll

Meddela oss om något som gör intrång på dina immateriella rättigheter.

Göra ett juridiskt anspråk på innehåll

Vad händer sen?

Varje rapport undersöks olika från fall till fall. Vi kan inte svara direkt på varje enskild rapport men vi tar bort innehåll som kan anses vara olämpligt baserat på vårt eget omdöme.

Senast uppdaterad: 20 maj 2021