Rapportera innehåll

Rapportera något av följande så att våra team kan undersöka vidare:

• Skadat eller felaktigt innehåll.
  • Innehåll som gör intrång, är olagligt eller hatiskt

Obs! Vi tar kunders klagomål om innehåll på största allvar. Ditt Spotify-konto riskerar att stängas ner om du missbrukar rapporteringsprocessen.

Skadat eller felaktigt innehåll.

Om en låt eller ett album på Spotify inte spelas upp som det ska eller om informationen (t.ex. titel, tagg, omslagsbild, utgivningsdatum) inte stämmer kan du rapportera det till oss.

1. Kontrollera att det inte är ett tekniskt problem:
    a. Se till att din app är uppdaterad
    b. Spela spåret på en annan enhet eller med vår webbspelare
    c. Spela upp spåret med en annan WiFi- eller datauppkoppling.
  2. Om det inte är ett tekniskt problem eller om du vill rapportera explicita låttexter som inte taggats kan du kontakta oss.

Obs! Om du är en artist kan ditt skivbolag eller din distributör hjälpa dig att fixa problem med din musik.

Innehåll som gör intrång, är olagligt eller hatiskt

Rapportera bilder, spellistor eller text som bryter mot våra innehållspolicyer via desktop–appen.

1. På desktop-appen högerklickar du på spellistans titel eller artistens namn.
  2. Välj Rapportera. Ett formulär öppnas i din webbläsare.
  3. Fyll i formuläret och Skicka in.

Om du vill rapportera stötande eller explicit innehåll i musik eller poddar kan du kontakta oss.

Göra ett juridiskt anspråk på innehåll

Meddela oss om något som gör intrång på dina immateriella rättigheter.

Samtliga rapporter undersöks olika från fall till fall. Vi kan inte svara direkt på varje enskild rapport, men vi tar bort innehåll som kan anses vara olämpligt baserat på vårt eget omdöme.

Göra ett juridiskt anspråk på innehåll

Liknande artiklar