Rapportera innehåll

Rapportera något av följande så att våra team kan undersöka vidare:

• Skadat eller felaktigt innehåll.
  • Innehåll som gör intrång, är olagligt eller hatiskt

Obs! Vi tar kunders klagomål om innehåll på största allvar. Ditt Spotify-konto riskerar att stängas ner om du missbrukar rapporteringsprocessen.

Skadat eller felaktigt innehåll.

Om en låt eller ett album på Spotify inte spelas upp som det ska eller om informationen (t.ex. titel, omslag, bilder, releasedatum) inte stämmer kan du rapportera det till oss.

Kontrollera först att det inte är ett tekniskt problem:

• Se till att din app är uppdaterad.
  • Spela upp spåret på en annan enhet eller med vår webbspelare.
  • Spela upp spåret med en annan WiFi- eller datauppkoppling.

Kontakta oss om det inte är ett tekniskt problem.

Obs! Om du är en artist kan ditt skivbolag eller din distributör hjälpa dig att fixa problem med din musik.

Innehåll som gör intrång, är olagligt eller hatiskt

Rapportera bilder, spellistor eller text som bryter mot våra innehållspolicyer genom appen.

1. Tryck på  (iOS)  (Android) i en spellista eller artistprofil.
  2. Tryck på Rapportera missbruk. Ett formulär öppnas i din webbläsare.
  3. Fyll i hela formuläret och tryck på Skicka in.
  1. Högerklicka på spellistans titel eller artistnamnet.
  2. Välj Rapportera. Ett formulär öppnas i din webbläsare.
  3. Fyll i formuläret och Skicka in.

Göra ett juridiskt anspråk på innehåll

Meddela oss om något som gör intrång på dina immateriella rättigheter.

Samtliga rapporter undersöks olika från fall till fall. Vi kan inte svara direkt på varje enskild rapport, men vi tar bort innehåll som kan anses vara olämpligt baserat på vårt eget omdöme.

Gör ett juridiskt anspråk på innehåll.

Senast uppdaterad: 18 november 2021