Så här spelar du upp

Om du vill lyssna på musik, podcasts och mer därtill på Spotify behöver du bara skaffa appen eller gå till vår webbspelare.

Dator

1. Öppna Spotify i desktop-appen eller webbspelaren.
  2. Använd Sök för att hitta det du letar efter.
  3. Spela upp på ett av dessa sätt:
    • Håll muspekaren över ett spår och klicka på ikonen Spela upp  till vänster.
    • Dubbelklicka på ett spårnamn.
    • Klicka på ett album eller en spellista i Utforska.
    • Klicka på den gröna ikonen SPELA UPP under en artist, ett album eller en spellistetitel. Klicka igen för att PAUSA.

Mobil och surfplatta

Obs! De här stegen avser Premium. Använder du Spotify Free på mobilen? Ta reda på hur du hittar och spelar upp musik.

1. Öppna Spotify.
  2. Använd Sök för att hitta det du letar efter.
  3. Spela upp på ett av dessa sätt:
    • Om du vill spela upp i den ordning som visas i appen: Tryck på en artist, ett album eller en spellista och sedan på den första låt du vill höra.
    • Om du vill använda shuffle och blanda spårordningen: Tryck på en artist, ett album eller en spellista och sedan på SHUFFLE.

Tips: Spara dina favoriter i Ditt bibliotek för att komma åt dem snabbare i framtiden.

Kolla in dessa sätt att få rekommendationer och listor för avslappnad lyssning.

Dator

• Spellistor skapade för dig
    Du hittar Discover Weekly, Release Radar och andra spellistor som skapats bara för dig i Ditt bibliotek eller i Utforska (under Upptäck).
  • Spellistor skapade för alla
    Du hittar spellistor som skapats av musikexperter världen över i avsnittet Utforska i appen. Vi har till och med kategoriserat dem i praktiska Genrer och teman åt dig.
  • Spotify Radio
    Få en oändlig ström av musik som liknar en låt, ett album, en artist eller en spellista du väljer. Läs mer om Spotify Radio.
  • Daily Mix
    Som en personanpassad spellista och Spotify Radio i ett! Läs mer om Daily Mix

Mobil och surfplatta

• Skapade för dig
    Du hittar spellistor baserade på din musiksmak, som Discover Weekly och Release Radar, samt Daily Mix, i Ditt bibliotek eller Hem
  • Skapade för alla
    Du hittar spellistor som skapats av Spotify och Spotify-lyssnare över hela världen under de olika kategorierna i Sök
  • Spotify Radio
    Få en oändlig ström av musik som liknar en låt, ett album, en artist eller en spellista du väljer. Läs mer om Spotify Radio.

Styr ditt lyssnande med Nu spelas

När du har börjat spela musik kan du styra den via fältet Nu spelas längst ned i appen. På mobila enheter hittar du det precis ovanför menyraden och trycker på det för en större vy och fler kontroller.

•  Spela upp/pausa.
  •  Föregående/byt låt.
  •  Gilla/ogilla.Vi använder detta för att ge dig bättre rekommendationer. När du gillar något sparas dessutom låten i Ditt bibliotek.
  •  Shuffle
  •  Repetera album eller spellista.Välj igen för , för att repetera låten en gång. Välj detta en tredje gång för att stoppa repetitionen.
  •  Uppspelningskön.
  •  Spela upp till en annan enhet.

Obs! Alternativen för Nu spelas kan variera beroende på enheten och vad som spelas.

Senast uppdaterad: 23 Oktober 2018