Skydda ditt Spotify-konto

På Spotify tar vi säkerheten kring  dina personuppgifter på stort allvar.

Det betyder att vårt säkerhetsteam arbetar dygnet runt alla dagar i veckan med att skydda ditt Spotify-konto och dina personuppgifter mot brott på internet. Vi håller alltid utkik efter misstänkt aktivitet.

Det finns också vissa åtgärder som du kan vidta för att bidra till att skydda ditt Spotify-konto och se till att dina personuppgifter hålls säkra.

• Använd olika lösenord för olika tjänster och webbplatser.

Om du använder samma lösenord för flera olika tjänster går det att komma åt dem alla om någon av dem har en säkerhetsläcka. Det är precis som att du inte skulle använda samma nyckel för att låsa upp ditt hem, din bil, kontoret osv.

• Använd ett starkt lösenord

Det betyder att du bör använda något som är relativt ovanligt. Hackare använder regelbundet automatisering för att testa vanliga lösenord. Generellt sett så är ett lösenord bättre ju längre det är. En kombination av bokstäver, siffror och specialtecken ger en hög säkerhetsnivå.

• Byt lösenord med jämna mellanrum

Om en obekräftad källa kommer åt ditt lösenord kan du genom att byta det ofta minska risken för att det används för att komma åt ditt konto.
  • Se till att den fasta programvaran/antivirusprogrammet är uppdaterat.

Rent allmänt: Ju bättre uppdaterat den fasta programvaran/antivirusprogrammet är, desto säkrare är ditt system.

• Var försiktig när du öppnar länkar och bilagor i mejl.

Om du öppnar en länk i ett mejl och kommer till en sida där du uppmanas ange personuppgifter, till exempel lösenord och betalningsuppgifter, behöver du kontrollera att det är en legitim webbplats.

Obs! Spotify ber dig aldrig om ditt lösenord via e-post. Det kan hända att vi ber om vissa betalningsuppgifter, men bara för supportärenden. För din säkerhet ber vi dig aldrig om fullständiga betalningsuppgifter.

• Logga ut när du har använt Spotify på offentliga enheter.

Oavsett om du är på jobbet, i skolan, på biblioteket eller om du bara använder en enhet som inte är din egen bör du logga ut när du har använt Spotify, så att andra inte får åtkomst till ditt konto.

Vi har gjort det superlätt att ändra eller återställa ditt lösenord, så att du kan göra det när som helst. Vi rekommenderar också att du kollar in vår guide om misstänkta mejl från Spotify.

Det här är bra att tänka på för alla internetrelaterade tjänster, inte bara för Spotify.

Senast uppdaterad: 19 September 2018