Återställa lösenordet

En elefant glömmer aldrig. Men vi andra kan använda oss av lösenordsåterställning.

1. Gå till lösenordsåterställning.
  2. Ange din e-postadress och klicka på SKICKA.
  3. Gå till din e-postinkorg och leta reda på ett e-postmeddelande från oss med ämnet ”Återställ ditt lösenord”.
    Tips: Om du inte hittar det kan du kolla i din skräppostmapp, eller eventuella andra filtrerade mappar (om du t.ex. använder Gmail kan de finnas under fliken Socialt eller Kampanjer).
  4. Klicka på länken Återställ lösenord i e-postmeddelandet. En ny webbsida öppnas.
  5. Ange ditt nya lösenord i båda fälten och klicka på SKICKA.
  6. Gå tillbaka till appen och logga in med den e-postadress du använde för att återställa lösenordet, samt ditt nya lösenord.

Fungerade det inte?

Om du ser felmeddelandet ”Den e-postadress du angav är inte kopplad till ett Spotify-konto” provar du de ovanstående stegen igen med eventuella andra e-postadresser du har.

Tips: Se om du har e-postmeddelanden från Spotify i dina inkorgar. I så fall är det troligt att du har ett konto kopplat till den e-postadressen.

Om du inte har tillgång till den e-postadress som är kopplad till ditt Spotify-konto kan du inte återställa lösenordet, så då måste du skapa ett nytt konto.

Om återställningen av lösenordet genomfördes, men du inte kan hitta e-postmeddelandet:

• Kontrollera skräppostmapparna.
  • Kontrollera eventuella filtrerade mappar (om du t.ex. använder Gmail kan de finnas under fliken Socialt eller Kampanjer).

Om du inte har tillgång till den e-postadress som är kopplad till ditt Spotify-konto kan du inte återställa lösenordet, så då måste du skapa ett nytt konto.

Om du får meddelandet ”länken för återställning av lösenord är inte giltig eller har redan använts” kan du prova att skicka in formuläret för att få en ny återställningslänk och utan att klicka på länken följa dessa steg:

1. Gå till e-postmeddelandet för lösenordsåterställning.
  2. Högerklicka på länken Återställ lösenord och välj Kopiera länkadress.
    Obs! Om du av misstag skulle klicka på länken innan du har gjort detta måste du beställa en ny.
  3. Gå till webbläsaren och öppna ett privat fönster/inkognitofönster.
  4. Klistra in länken i adressfältet.
  5. Tryck på Retur och fortsätt.

Senast uppdaterad 12 Juli, 2018