Hey! Looks like you're offline. We've made sure you can still read some of our articles!

Dlaczego została pobrana opłata?

Obciążenie ze strony Spotify oznacza, że płatność została pobrana za zakup jednego z naszych produktów Premium lub karty upominkowej.

Zapytaj wśród znajomych i rodziny, czy ktoś nie wykupił subskrypcji za pomocą Twoich danych. Jeśli myślisz, że Twoich danych użyła osoba nieuprawniona, skontaktuj się z nami, a my zbadamy tę sprawę bliżej.

Jeśli nie masz konta, a chcesz skontaktować się z nami w sprawie płatności, postępu zgodnie ze wskazówkami:

  • Wybierz Premium jako rodzaj subskrypcji.
  • Wybierz Nieznana jako nazwę użytkownika.
  • Podaj adres e-mail, na który chcesz otrzymywać od nas wiadomości.

Sprawdź najpierw status swojej subskrypcji.

  1. Zaloguj się na stronie konta.
    Nie pamiętasz danych do logowania? Dowiedz się, jak się zalogować.
  2. Kliknij opcję Subskrypcja w menu po lewej stronie.
  • Jeśli jako rodzaj subskrypcji wyświetla się wersja Premium, oznacza to, że nie została ona anulowana. Postępuj zgodnie ze wskazówkami, aby ją anulować.
    Pamiętaj: jeśli aktywujesz okres próbny Premium, po jego zakończeniu zostanie naliczona standardowa stawka. Subskrypcję możesz jednak w każdej chwili anulować.
  • Jeśli jako rodzaj subskrypcji wyświetla się wersja Free , oznacza to, że nie są naliczane żadne płatności. Znajdź inne konta, dla których może być wykupiona subskrypcja. 
  • Jeśli na stronie subskrypcji widnieje informacja, że posiadasz wersję Premium wykupioną u innej firmy (np. dostawcy usług internetowych/operatora sieci komórkowej czy iTunes), to z nimi musisz się skontaktować w sprawie anulacji.  

Jeśli aktywujesz ofertę na okres próbny, po jego zakończeniu subskrypcja Premium zostanie automatycznie przedłużona z naliczeniem standardowej miesięcznej stawki. Subskrypcję możesz anulować w dowolnym momencie. 

Sprawdź nasze Warunki, aby dowiedzieć się więcej. 


 

Ostatnia aktualizacja 15 sierpnia, 2018