Opslaginformatie

Spotify gebruikt de beschikbare geheugenopslag van je apparaat voor twee doelen:

• Om muziek tijdelijk of gefragmenteerd op te slaan voor streaming (d.w.z. als cache). Dit betekent dat je bij het afspelen de muziek onmiddellijk met weinig onderbrekingen hoort.
  • Om gedownloade muziek op te slaan als je offline luistert (alleen Premium).

Opmerking: voor optimale prestatie raden we je aan tenminste 1 GB vrij geheugen te hebben op je apparaat.

Geheugengebruik beheren

Om ruimte vrij te maken of veelvoorkomende problemen op te lossen, kun je je cache leegmaken of beheren waar je downloads worden opgeslagen.

Kies hieronder je apparaat voor meer informatie.

Je cache wissen

1. Klik in de rechterbovenhoek van de desktop-app op  en selecteer Instellingen.
  2. Blader omlaag en klik op GEAVANCEERDE INSTELLINGEN WEERGEVEN.
  3. Scrol naar beneden naar Opslag offline nummers om te zien waar je cache opgeslagen is.
    Tip: klik op LOCATIE WIJZIGEN om je cache ergens anders op te slaan.
  4. Ga naar die map op je computer.
  5. Selecteer alle bestanden in die map en verwijder ze.

Je cache wissen

Installeer de Spotify-app opnieuw om je cache te wissen.

Opmerking: nadat je de cache van de app hebt gewist, word je uitgelogd. Je inloggegevens worden gewist. Nadat je weer bent ingelogd, moet je je offline muziek opnieuw synchroniseren en je voorkeursinstellingen opnieuw selecteren.

Opslaan van downloads

Op iPhone slaat Spotify gedownloade muziek in een gecodeerde vorm op in het opslaggeheugen van je apparaat. Als je meer ruimte nodig hebt voor een nieuwe download, maakt iOS automatisch ruimte vrij door ongebruikte opgeslagen gegevens te verwijderen. Als er geen opgeslagen gegevens meer kunnen worden verwijderd, kun je ruimte vrijmaken door gedownloade nummers handmatig te verwijderen.

Je cache wissen

Opmerking: nadat je de cache van de app hebt gewist, word je uitgelogd. Je inloggegevens worden gewist. Nadat je weer bent ingelogd, moet je je offline muziek opnieuw synchroniseren en je voorkeursinstellingen opnieuw selecteren.

1. Tik op Bibliotheek  in het menu onder in het scherm.
  2. Tik op .
  3. Scrol naar Overig en selecteer Cache en gegevens wissen.
  4. Tik op OK.

Opslaan van downloads

Als je Android-apparaat een externe SD-kaart heeft, kun je daar Spotify-muziek opslaan in plaats van in het interne geheugen.

Tip: zorg ervoor dat je SD-kaart minimaal 1 GB aan beschikbare ruimte heeft. De optie voor opslag wordt alleen weergegeven als je SD-kaart beschikbaar en toegankelijk is.

1. Tik op Bibliotheek  in het menu onder in het scherm.
  2. Tik op Instellingen .
  3. Tik op Opslag.
  4. Selecteer de locatie waar je je gedownloade nummers wilt opslaan.
  5. Tik op OK. De overdracht neemt enkele minuten in beslag, afhankelijk van de grootte van je bibliotheek. Je kunt tijdens de overdracht gewoon naar Spotify blijven luisteren. Spotify wordt hierna opnieuw gestart.