Update niet zichtbaar op Spotify?

We hebben minimaal 2 werkdagen nodig om updates te verwerken.

Als je je update na 2 werkdagen nog niet ziet, neem dan contact op met je distributeur voor hulp.

Informatie voor distributeurs

Tip: herken je een voorwaarde niet? Bekijk de richtlijnen voor serviceniveaus die we je hebben gestuurd toen je voor het eerst muziek aan ons leverde.

Je kunt het volgende checken in Spotify for Music Providers. Neem contact op met ons Content Operations Ingestion-team als je geen toegang hebt.

• Controleer of de XML geldig is
  • Zorg ervoor dat de nummerstructuur niet is gewijzigd
    Opmerking: je kunt de nummerstructuur niet wijzigen nadat de inhoud in ons systeem is opgenomen. Als je de structuur wilt wijzigen, moet je de inhoud opnieuw aanleveren onder een nieuwe primaire ID (bijv. UPC, EAN, enz).
  • Zorg ervoor dat de juiste primaire ID wordt gebruikt
  • In de update moet op de juiste manier verwezen worden naar alle nummer- en audio-informatie
  • Voor audio-updates: zorg ervoor dat de audio aan de specificaties voldoet en in de update is inbegrepen
  • Voor afbeeldingsupdates: het kan een transcoderingsprobleem zijn. Zorg ervoor dat de afbeeldingen aan de specificaties voldoen, lever ze vervolgens opnieuw aan met alle assets, waaronder ook de nieuwe bronbestanden.

Zodra de informatie juist wordt weergegeven in Spotify for Music Providers, is je update meestal binnen 2 werkdagen te zien. Neem contact op met ons Content Operations Ingestion Team als dat niet het geval is.