Administrerede konti under Premium Family

Til: Premium Family-abonnementsejere

Premium Family-abonnementsejere kan oprette administrerede konti til unge lyttere. Det betyder, at du kan gøre følgende:

• Give unge lyttere en separat konto med deres egne musikanbefalinger
  • Bruge forældrekontrol til at bestemme, hvilken musik unge lyttere kan finde og lytte til
  • Give unge lyttere mulighed for at lytte til musik uden reklamer og downloade deres favoritter, så de kan lytte til dem offline

Opret en administreret konto

For at oprette en administreret konto skal du som abonnementsejer først logge på appen med din egen Spotify-konto.

Når du opretter en administreret konto, skal du opsætte en pinkode. Denne pinkode forhindrer unge lyttere, som er medlem af dit abonnement, i at tilgå funktioner for abonnementsejere.

1. Swipe til venstre, eller tryk på dit profilbillede.
  2. Tryk på Indstillinger og privatliv .
  3. Tryk på Konto (Android), eller rul ned til Konto (iOS), og tryk derefter på Premium Family.
  4. Gå til Abonnementsmedlemmer, og vælg tilføjelse af medlemmer til abonnementet.
  5. Vælg Tilføj en lytter under 15 år.
  6. Tryk på Tilføj konto.

Følg derefter vejledningen for at gøre følgende:

• Bekræfte, at du er den unge lytters forælder eller værge
  • Opsætte en pinkode for at forhindre adgang til funktionerne for abonnementsejere
  • Angive den unge lytters navn og fødselsdato
  • Opsætte forældrekontrol for den administrerede konto

Tip: Du kan til enhver tid ændre disse indstillinger ved at gå til siden med din abonnementsoversigt og vælge den unge lytters konto. Se en vejledning til dette i afsnittet "Rediger indstillingerne for administrerede konti" herunder.

Log på den administrerede konto

Deler I enhed?

Hvis du deler enhed med den unge lytter, skal du først logge af appen. Log derefter på igen, og vælg den unge lytters konto.

Bemærk: Hvis du er logget på Spotify med dine Facebook- eller Google-loginoplysninger på den unge lytters enhed, skal du huske at logge af.

Kan du ikke logge på?

Sørg for, at både abonnementsejerens og den unge lytters app er opdateret til den seneste version.

Hvis du har scannet QR-koden, og den ikke virker, kan du prøve at opdatere QR-koden på abonnementsejerens enhed.

1. Gå til Kontooversigt.
  2. Vælg den unge lytters konto.
  3. Tryk på Muligheder for login.
  4. Scan QR-koden.

Rediger indstillingerne for administrerede konti

Til: Premium Family-abonnementsejere

I appens indstillinger kan du gøre følgende:

• Skifte pinkode
  • Redigere navne og fødselsdatoer på de administrerede konti
  • Oprette og slette administrerede konti
  • Administrere afspilningen af indhold, der er markeret som voksenindhold, samt Canvas og videoer

Delte playlister

Playlister, som du eller andre har oprettet på Spotify, kan deles med unge lyttere via et link.

Tip: Hvis filteret for voksenindhold er aktiveret, kan den unge lytter ikke afspille indhold på disse playlister, der er markeret som voksenindhold.

Unge lyttere kan også oprette deres egne playlister. De kan dele disse playlister med dig eller andre via et link.

• Unge lyttere kan tilpasse titler på playlister, men de kan ikke uploade billeder, der kan bruges som coverbilleder til playlister.
  • Du og andre Spotify-brugere kan ikke søge efter playlister, der er oprettet af unge lyttere.
  • Hvis en ung lytter deler en playliste eller tilmelder sig en playliste, der er delt med lytteren, vises lytterens navn og avatar (hvis de har valgt en). Den unge lytters profil deles dog ikke.

Bemærk:

• Unge lyttere kan kun dele og modtage playlister, der er oprettet af andre, via et direkte link til playlisten gennem apps med delingsfunktion, som er installeret på deres enhed.
  • Playlister, som er oprettet af andre, kan indeholde tilpassede coverbilleder, titler og beskrivelser.
  • Som standard kan administrerede konti ikke søge efter playlister, der er oprettet af andre brugere.

Rapportér indhold

I vores regler for brug af Spotify-platformen kan du læse, hvad der er og ikke er tilladt på Spotify. Vi prioriterer altid gennemgang af indhold, der kan påvirke unge lyttere, der kan udgøre en større risiko for skade offline, eller der kan være ulovligt.

Unge lyttere kan rapportere indhold med hjælp fra abonnementsejeren:

1. Åbn Spotify-appen, og tryk på indstillingsmenuen 3 vandrette prikker ud for navnet på en sang, playliste eller kunstner.
  2. Vælg Rapportér. En besked i appen beder den unge lytter om at give sin enhed til abonnementsejeren.
  3. Angiv pinkoden, så videresendes du til siden til rapportering af indhold.
  4. Udfyld formularen med abonnementsejerens oplysninger, og tryk på Indsend.

Indstillinger for profil

Følgende kan ses på en ung lytters profil:

• Lytterens navn
  • Antallet af kunstnere, lytteren følger
  • Playlister, lytteren har gemt eller oprettet

En ung lytter kan også vælge at personliggøre sin profil yderligere ved at vælge en avatar på en liste.

Profilen kan ses af brugere på din delte enhed, men den kan ikke findes af andre brugere på Spotify.

Administrerede konti kan ikke tilgå sociale funktioner som f.eks. Jam, fælles playlister og Blend.

Bemærk: Hvis en ung lytter deler et link til en personlig playliste, vises lytterens navn og avatar (hvis de har valgt en) også.

Databeskyttelse

Spotify indsamler data fra unge lyttere for at levere den bedste brugeroplevelse, herunder personlige musikanbefalinger.

Som abonnementsejer kan du udøve privatlivsrettigheder på vegne af en ung lytter. Du kan f.eks. anmode om en kopi af lytterens persondata eller sletning af lytterens kontodata.

Du kan læse mere om, hvordan Spotify indsamler, bruger, deler og beskytter persondata, i Spotifys privatlivspolitik.