Podcasthitlijsten

Volg deze stappen om podcasthitlijsten te vinden:

1. Open de Spotify-app.
  2. Ga naar Zoeken.
  3. Selecteer Podcasts.
  4. Selecteer Podcasthitlijsten.

Je kunt ook de nieuwste hitlijsten voor Nederland bekijken op podcastcharts.byspotify.com.

• Toppodcasts: de top 200 podcasts in elk land op basis van recente unieke luisteraars en het totaal aantal volgers.
  • Topafleveringen: de top 200 afleveringen die steeds populairder worden in elk land, op basis van recente veranderingen in luisteraars (zowel groei als grootte van het publiek).
  • Toppodcasts per categorie: de top 50 podcasts gefilterd op podcastcategorie.

Opmerking: Topafleveringen en Toppodcasts per categorie zijn alleen beschikbaar voor bepaalde landen.

De hitlijsten worden dagelijks bijgewerkt. Ze zijn gebaseerd op het aantal podcastluisteraars en de betrokkenheid. Vraag je fans dus om je te volgen op Spotify en naar je podcast te luisteren.

Bekijk Je podcast promoten voor meer promotietips.

Hoe we de hitlijsten berekenen

We kijken naar de eerste categorie in je RSS-feed om te bepalen op welke categorielijst je podcast kan verschijnen.

Klopt je categorie niet? Werk dan je podcastcategorieën bij in je RSS-feed. Je podcasthost kan je hierbij helpen.

Opmerking: onze editors stellen podcastcategorieën ergens anders in de app samen. Ze kunnen er dus anders uitzien dan in de hitlijstcategorieën.