Spotify på PlayStation®: felsökning och vanliga frågor

Hitta enkla lösningar och snabba svar på vanliga frågor om Spotify på PlayStation® nedan.

Tips! Undrar du bara hur man använder Spotify på PlayStation®? Kolla in vår guide.

Om du vill ha mer hjälp med hur du använder Spotify på PlayStation® kan du kolla in PlayStation Music.

Om du skapade ditt Spotify-konto med ditt användarnamn och lösenord till Facebook, eller om dina Spotify-inloggningsuppgifter innehåller specialtecken, kan du inte logga in på Spotify direkt via PlayStation®-konsolen.

Vi rekommenderar att du använder Spotify Connect för att spela musik på din PlayStation®-konsol från en mobil enhet.

Kolla in vår guide för Uppspelningsproblem.

Om du länkar dina konton får du bästa möjliga upplevelse på alla enheter. När du loggar in på ditt PlayStation™Network-konto loggar du även in på Spotify.

Om du inte vill länka dina konton använder du Spotify Connect för att spela musik från din mobil till ditt PlayStation istället.

Du kan logga ut från Spotify-appen på ditt PlayStation®:

1. Välj profilbilden i det övre högra hörnet av skärmen.
  2. Välj Logga ut.

Obs! Ikonen Logga ut överallt på din kontosida för Spotify gör inte att du loggas ut från PlayStation®.

Om du vill ha mer hjälp med att ta bort kopplingen mellan ditt Spotify- och PlayStation®-konto kan du kolla in PlayStation Music.

Du kan göra det på några olika sätt:

1. Logga in på ditt PlayStation™Network-konto på PS4™- eller PS3™-konsolen. Om du redan har länkat det kontot till din Spotify-profil får du direkt tillgång till alla andra PS4™- eller PS3™-konsoler som du loggar in på.
  2. Den andra personen kan fortsätta att vara inloggad på sitt PlayStation™Network-konto och du kan använda Spotify på PlayStation™Music med hjälp av Spotify Connect.

Om du har uppgraderat till Premium via Spotify.com kan du hantera din Spotify-prenumeration på din kontosida.

Om du uppgraderat till Premium via din plånbok på PlayStation™Network besöker du Sonys support.

Jag har uppgraderat men ser inte Premium.

Om du har uppgraderat till Premium via din PlayStation®-konsol men fortfarande hör reklam eller på annat sätt upplever att uppgraderingen till Premium faktiskt inte genomförts:

1. Logga ut från Spotify-appen på ditt PlayStation® och logga sedan in igen.
  2. Om det inte fungerar kan du kontakta Sonys support.

Kan jag lösa in en Premium-kod om jag betalar för Premium med min PlayStation™Network-plånbok?

Du kan inte lösa in Premium-koder från Spotify-presentkort/-e-kort eller Spotify Premium-kampanjer med PlayStation™Network.

Du kan använda underkonton i PlayStation™Network för att lyssna på Spotify, men du kan inte uppgradera till Spotify Premium på PlayStation™Music med dessa. Om du vill uppgradera till Spotify Premium måste du vara inloggad med ett huvudkonto.