Lista Shopify‑merch på Spotify

Merch och musik är bättre tillsammans. Genom vår integrering med Shopify kan du sälja och marknadsföra din merch till fans på Spotify.

Lyssnare kan hitta din merch på dina album‑ och singelreleasesidor, i vyn Nu spelas, på din artistprofil och sidan för din artistbutik. Om du lägger till merch på flera ställen på Spotify skapar du fler möjligheter för fans att upptäcka merch medan de lyssnar på din musik.

Obs! Du måste ansluta din Shopify‑butik till Spotify for Artists innan du kan lista och marknadsföra merch.

Publicera merch på Spotify for Artists

När din Shopify‑butik har anslutits kan du publicera upp till 250 merchartiklar från Shopify på Spotify for Artists. Du kan sedan hantera dina merchartiklar på Spotify for Artists.

Obs! Se till att de artiklar du publicerar tillhör den artisten och är redo att visas offentligt.

Alla artiklar du lägger till i din Spotify‑försäljningskanal på Shopify blir tillgängliga för fans att köpa på Spotify och på Spotify for Artists, där du kan hantera dem.

1. Logga in på Shopify.
  2. Gå till Inställningar.
  3. Klicka på Produkter och sedan Alla produkter.
  4. Välj en produkt.
    Obs! När det gäller produktens beskrivning och media ber vi dig kontrollera att oformaterad text och statiska bilder används. Vi har inte stöd för videor eller textformatering.
  5. Klicka på Hantera bredvid FÖRSÄLJNINGSKANALER OCH APPAR.
  6. Se till att Spotify är markerat och klicka sedan på Klar.
  7. Klicka på Spara högst upp på produktsidan.

Obs! Det kan ta upp till en timme innan dina artiklar visas på Spotify.

Om du lägger till mer merch i din Shopify‑butik i framtiden ska du se till att du publicerar den i din Spotify‑försäljningskanal, så att fans kan köpa den på Spotify.

Du kan kontrollera all den merch du har publicerat på Spotify genom att klicka på Hantera tillgänglighet på kortet Produktstatus i Spotify for Artists‑appen på Shopify.

Fäst merch i din artistprofil

För: artistteam på webben och iOS

När din merch har publicerats från Shopify kan du välja att fästa upp till två artiklar högst upp på merch‑fliken på din artistprofil.

Du kan också tagga dessa merch‑artiklar på album‑ och singelreleasesidor (läs Tagga merch i dina releaser nedan) och på din Artisten rekommenderar.

Se till att uppdatera fäst merch regelbundet så att fans på Spotify alltid ser dina senaste artiklar eller de artiklar som du är mest intresserad av att sälja.

Obs! Din merch måste uppfylla våra riktlinjer för merch.

På webben:

1. Logga in på artists.spotify.com.
  2. Klicka på Ikon för fliken Merch Merch.
  3. Klicka på Hantera artikel under den merchartikel som du vill fästa.
  4. Markera kryssrutan bredvid Fäst artikel.
  5. Klicka på Klar.

På den mobila Spotify for Artists‑appen för iOS:

1. Tryck på Ikon för fliken Merch längst ned till höger.
  2. Tryck på pilen bredvid den merch‑artikel som du vill fästa.
  3. Tryck på Fäst.

Din merch visas på din profil i den ordning du lade till den. Vill du ändra merchordningen måste du första avmarkera Fäst artikel och sedan fästa varje artikel igen i önskad ordning.

Du kan när som helst ta bort merch om du vill fästa någon annan merchartikel i din artistprofil.

Obs! Artiklar som är slut i lager tas automatiskt bort från din profil.

Så här taggar du merch i dina releaser

För: artistteam på webben och iOS

När din merch har publicerats från Shopify kan du tagga artiklar i relevanta releaser (album, EP eller singlar). Detta hjälper oss att inkludera dina artiklar på releasesidan på Spotify och i eventuell marknadsföring för din release.

Din merch visas också för lyssnare i vyn Nu spelas i Spotifys mobilapp när de streamar en taggad release. Om du taggar ett album visas din artikel på varje spår från det albumet.

Obs! Din merch måste uppfylla våra riktlinjer för merch.

På webben:

1. Logga in på artists.spotify.com.
  2. Klicka på Ikon för fliken Merch Merch.
  3. Klicka på Hantera artikel på den merchartikel du vill tagga i en release.
  4. Använd sökfältet för att hitta och välja den release eller de releaser som du vill tagga artikeln i.
    Obs! Taggade releaser visas under sökfältet när de har valts.
  5. Klicka på Klar.

På den mobila Spotify for Artists‑appen för iOS:

1. Tryck på Ikon för fliken Merch längst ned till höger.
  2. Tryck på pilen bredvidden merch du vill tagga i en release.
  3. Använd sökfältet för att hitta och välja den release eller de releaser som du vill tagga artikeln i.
    Obs! Taggade releaser visas under merch‑artikeln när de har valts.

Vi kan automatiskt visa en artikel på en releasesida om artikelnamnet verkar matcha releasen eller låtnamnen. Artiklar du väljer att visa prioriteras framför de artiklar vi automatiskt visar.

Vissa lyssnare kan se färre artiklar på releasesidan baserat på vilken enhet de använder.

Obs! Artiklar som är slut i lager tas automatiskt bort från dina releasesidor.