Är det här e-postmeddelandet från Spotify legitimt?

Spotify gör aldrig följande:

• Ber om personuppgifter via e-post, som:

• Betalningsinformation.

• Lösenord.

• Personnummer eller skatteidentifieringsnummer.

• Begär betalningar via en tredjepart (som t.ex. Western Union).

• Utlovar ett kontantpris via e-post.

• Ber dig om att ladda ned något från våra e-postmeddelanden.

E-postmeddelanden om nya inloggningar

Vi skickar e-postmeddelanden om nya inloggningar för att skydda ditt konto. Av säkerhetsskäl kan du inte inaktivera dessa e-postmeddelanden.

Om du ser en inloggning som du inte känner igen kan du få hjälp här.

Har du fått ett misstänkt e-postmeddelande (nätfiske)?

Om du inte är säker på att ett e-postmeddelande kommer från Spotify – eller om avsändarens e-postadress inte slutar med "@spotify.com" – klicka inte på länkar eller ge någon information.

Om du redan har gjort det:

1. Återställ ditt lösenord.

2. Ändra ditt lösenord för alla andra webbplatser där du använder samma lösenord.

3. Kontakta din bank om du tror att någon har kommit åt dina bankuppgifter.

Så här anmäler du ett e-postmeddelande som är nätfiske:

1. Vidarebefordra e-postmeddelandet till spoof@spotify.com.

2. Radera e-postmeddelandet.

Vårt team undersöker e-postmeddelandet och meddelar dig om det är legitimt.

Senast uppdaterad: 26 Augusti 2020