Sekretess och åtkomst för spellistor

Det finns två sätt att kontrollera synligheten för dina spellistor:

1. Gör spellistor offentliga eller privata.
  2. Hantera offentliga spellistor som publiceras på din Spotify‑profil.

Gör spellistor offentliga eller privata

Som standard är alla nya spellistor du skapar offentliga. När du gör en spellista privat kan ingen komma åt den, inte ens om de har en länk till den eller söker efter dess titel.

Så här gör du en spellista privat:

1. Tryck eller klicka på Tre vertikala prickar/Tre horisontella prickar högst upp i spellistan.
  2. Välj Gör privat.

Tips: Om du vill göra din privata spellista offentlig igen väljer du Gör offentlig istället.

Dela dina spellistor med en utvald grupp personer

Om du vill att spellistan ska fortsätta vara privat men ändå vill dela den med vänner och familj kan du:

• Dela en länk från appen för att ge andra åtkomst att se spellistan. Du ser deras profilbilder högst upp i spellistan bredvid din och du kan hantera vem som får vilken åtkomstnivå.
    Obs! Delade länkar utgår efter sju dagar.
  • Göra en spellista gemensam. Läs mer om hur det går till.

Spellistor som publiceras på din Spotify‑profil

Endast offentliga spellistor publiceras på din Spotify‑profil, och som standard publiceras alla nya spellistor.

Du kan ändra den här inställningen i desktop‑appen:

1. Klicka på din profilbild högst upp och välj Inställningar.
  2. Under Sociala nätverk slår du på/av Publicera min nya spellista på min profil.

Obs! Om en spellista publiceras på din profil och du gör den privat kommer den inte längre att visas för andra användare. Kolla in Publicering av spellistor för mer information.

Liknande artiklar