Innehållsåtgärder

Vilka åtgärder kan tas gällande innehåll?

Spotify kan vidta en rad åtgärder mot innehåll som bryter mot plattformsreglerna, tillämpliga lagar eller som kan innehålla känsliga ämnen. Dessa åtgärder inkluderar borttagning av innehåll, begränsning av innehållets synlighet, begränsning av möjligheten att tjäna pengar på innehållet och/eller användning av varningstext om eventuellt olämpligt innehåll.

Vi tar hänsyn till en mängd olika faktorer när vi bestämmer vilka åtgärder vi ska vidta. Det kan röra sig om kontexten kring ett visst ämne eller kring en aktuell händelse, eller de observerade överträdelsernas allvarlighet och/eller frekvens. Vi använder både algoritmiska och mänskliga upptäcktsåtgärder för att identifiera innehåll som kan behöva åtgärdas, inklusive rapporteringar från användare. Allt missbruk av våra processer, inklusive riktad rapportering av samma innehåll eller samma användare, kan medföra en begränsning av din möjlighet att skicka in begäranden i framtiden.

Borttagning av innehåll

Om innehåll bryter mot våra plattformsregler kan det tas bort från Spotify.

Borttagning av ett konto

Upprepade och/eller allvarliga överträdelser av plattformsreglerna kan leda till att ett konto stängs av och/eller sägs upp. Observera att detta även kan inkludera alla relaterade och anslutna Spotify‑konton som en kreatör kan ha.

Begränsning av innehållets synlighet

Då innehåll kommer nära gränsen men inte når tröskeln för borttagning enligt våra plattformsregler kan vi vidta åtgärder för att begränsa dess räckvidd. Även om innehållet förblir tillgängligt på Spotify kanske det:

• inte kan marknadsföras på plattformen;
  • rekommenderas mindre ofta;
  • rankas lägre i sökresultaten; och/eller
  • utesluts från vissa av Spotifys produktfunktioner.

Under tidsperioder med ökad risk finns det ofta ett större hot av skadligt innehåll online, till exempel under val, våldsamma konflikter eller händelser med många dödsoffer. Med hänvisning på detta kan Spotify ta ytterligare steg under sådana händelser, till exempel genom att begränsa räckvidden för vissa typer av innehåller och/eller lyfta fram aktuella och betrodda resurser.

Begränsning av möjligheten att tjäna pengar från innehåll på Spotify

Allt innehåll uppfyller inte kriterierna för att generera intäkter på Spotify. Utöver plattformsreglerna granskas innehåll som du vill generera intäkter från mot våra riktlinjer för intäktsgenerering.

Tillägg av innehållsvarning

I situationer där mer kontext behövs om ett visst ämne kan en varningstext användas för att ge relevant information och/eller länka användare till aktuella, betrodda resurser.

Begränsning av innehåll i ett specifikt land eller en specifik region

Spotify är en global community och respekterar lagarna i länderna där vi är verksamma. Användare måste följa alla tillämpliga lagar och regler. Innehåll som inte bryter mot Spotifys plattformsregler kan fortfarande begränsas i specifika länder eller regioner där innehållet har visat sig bryta mot lokal lagstiftning.

Överklaganden

Vi fortsätter att utöka vår kapacitet och våra möjligheter för överklagan, som varierar beroende på plats.

Om du befinner dig i EU och inte håller med om en tillsynsåtgärd som har tagits mot ditt innehåll eller som svar på din rapportering kan du kontrollera meddelandet som skickades till dig från Spotify för att se nästa steg.