Videoafleveringen maken als je host via Spotify

Publiceer je videopodcast op Spotify met behulp van Spotify for Podcasters.

Host je op Spotify for Podcasters? Bekijk dan onderstaande stappen om je videoaflevering te uploaden.

Host je je podcasts op een ander platform? In dit artikel vind je uitleg over hoe je je videoafleveringen kunt uploaden.

Opmerking: Het is volgens onze servicevoorwaarden niet toegestaan om video's te uploaden die van iemand anders zijn.

Video's uploaden

Op internet:

1. Log in op Spotify for Podcasters
  2. Klik op Nieuwe aflevering.
  3. Kies Bestand selecteren om je videoaflevering te uploaden.
  4. Klik op Nieuwe aflevering en vervolgens op Bestand selecteren om het videobestand van je aflevering te uploaden.

Let op: je kunt je podcast niet opnemen of bewerken via Spotify for Podcasters.Als je je aflevering wilt opnemen of bewerken, kun je gebruikmaken van onze Riverside-integratie via de webversie van Spotify for Podcasters. Lees hier meer, of bekijk een instructievideo.

Je kunt videoafleveringen alleen uploaden via de webversie van Spotify for Podcasters. Je kunt een concept van een videoaflevering uploaden en opslaan via de webversie en deze vervolgens via de mobiele app op een later tijdstip publiceren.

Je aflevering publiceren

Voordat je je eerste aflevering kunt publiceren, moet je je account verifiëren. Als het goed is, heb je een verificatiemail gekregen tijdens de aanmaak van je account. Bekijk dit artikel voor tips

Nadat je het bestand van je aflevering hebt geselecteerd, geef je op de pagina Details een titel en beschrijving op. Ook kun je onder Extra details seizoens- en afleveringsnummers toevoegen, evenals afbeeldingen.

Selecteer Nu onder Publicatiedatum om je aflevering direct voor luisteraars te publiceren.

Volg deze stappen om je aflevering op een latere datum te publiceren:

• Zoek via de webversie naar Publicatiedatum en kies Plannen. Selecteer vervolgens de datum en tijd.

De publicatietijden worden weergegeven in je lokale tijdszone.

Volg deze stappen om de geplande publicatiedatum te annuleren of te bewerken:

• Via de webversie klik je op de aflevering en tik je op de 3 stippen. Tik vervolgens op Terugzetten op 'concept'.
  • Tik in de mobiele app op de videoaflevering als je er al een hebt gepland in de webversie. Tik op het potloodpictogram en vervolgens op Planning bewerken.

We laten je via e-mail weten wanneer je aflevering wordt getranscodeerd, en nog eens wanneer de transcodering is voltooid.

Je videoaflevering gaat meteen live op Spotify of op het door jou geplande publicatiemoment. De audio van je video is ook beschikbaar via RSS.

Als je op een bepaald moment je werk wil opslaan en later wil terugkeren, klik dan op X rechtsboven in de hoek.

Ondersteunde bestandstypes en aanbevelingen

We ondersteunen MOV- en MP4-videobestanden.

Spotify for Podcasters heeft geen limiet voor de bestandsgrootte, maar houd er rekening mee dat grotere bestanden meer tijd nodig hebben om te verwerken en dat de kans groter is dat de upload mislukt als je internetverbinding wordt onderbroken.

Voor de codering van videobestanden volgen hier onze aanbevelingen voor zowel video- als audiospecificaties:

• Algemeen
    • Je bestand mag maar één videospoor en één audiospoor bevatten
    • De bestandsduur mag niet langer zijn dan 12 uur
  • Video
    • H.264 High Profile
    • 16:9 breedbeeldverhouding
    • Maximale bitrates van 25 Mbps voor 1080-bronnen of 35 Mbps voor 4k-bronnen
    • Gebruik de oorspronkelijke beeldsnelheid van de bron
  • Audio
    • AAC-LC
    • Bitrate van 192 Kpbs of sneller
    • Stereo
    • Surround sound of audio met meerdere kanalen wordt niet ondersteund

Bekijk onze volledige videospecificaties.

Belangrijke informatie over videoafleveringen

• Videoafleveringen zijn alleen beschikbaar op Spotify. Op andere platforms staat de audioversie.
  • Bekijk Podcastabonnementen om geld te verdienen met je videoafleveringen.
  • Je kunt bestaande afleveringen met alleen audio vervangen door videoafleveringen. Meer informatie

Problemen tijdens het uploaden

Als je een foutmelding krijgt tijdens het uploadproces, controleer dan deze stappen voor probleemoplossing:

• Zorg ervoor dat je een ondersteund bestandstype gebruikt.
  • Bekijk onze volledige videospecificaties.
  • Controleer nogmaals of het videobestand goed wordt afgespeeld op je apparaat.

Mocht je nog steeds problemen ondervinden, laat het ons dan weten.