Problemen met het hosten van je podcast via Spotify for Podcasters

Ontbrekende afleveringen

Ontbreken er afleveringen nadat je je podcast naar Spotify for Podcasters hebt geïmporteerd? Controleer dan of de ontbrekende afleveringen in je oude RSS-feed staan.

Sommige hostingplatforms beperken het aantal afleveringen dat je in je feed kunt opnemen. Controleer je accountinstellingen om te zien of je het toegestane aantal kunt aanpassen. Je kunt ook contact opnemen met je oude host en vragen of er meer afleveringen kunnen worden toegevoegd aan je feed.

Nadat je iets hebt gewijzigd, moet je mogelijk je website of feedcache vernieuwen, zodat de extra afleveringen zichtbaar worden.

Geen toegang tot feed

Als de URL van je RSS-feed niet laadt of een 404-fout oplevert, kunnen we je afleveringen niet importeren naar Spotify for Podcasters.

Controleer of je de juiste URL gebruikt. Zorg ervoor dat je de RSS-feed van je podcast gebruikt, in plaats van de link naar de openbare profielpagina van de podcast.

Validatiefouten

Als er iets in je RSS-feed staat dat er niet hoort, of als je feed onjuist is opgemaakt, krijg je mogelijk een validatiefout.

Gebruik een tool als Cast Feed Validator of de Podbase Podcast Validator om te controleren of er fouten in je feed staan. Volg het advies dat de validatietool geeft op om de fouten op te lossen.

Heb je nog steeds problemen met je RSS-feed? Neem dan contact op met je oorspronkelijke hostingplatform, zodat zij je verder kunnen helpen.

301-omleidingen

Als je vorige host geen 301-omleidingen voor feeds ondersteunt, kunnen we je helpen om volledig over te stappen op Spotify for Podcasters.

Zorg er eerst voor dat je al deze stappen hebt doorlopen:

1. Importeer je afleveringen naar Spotify for Podcasters.
  2. Neem contact op met je vorige host om nogmaals te controleren of ze 301-omleidingen aanbieden.
  3. Voeg via je instellingen voor postcastbeschikbaarheid links toe aan je podcastvermelding op luisterplatforms.
  4. Neem contact op met elk platform waarop je podcast te vinden is en vraag die platforms om je RSS-feed bij te werken naar je nieuwe Spotify for Podcasters-feed.

Laat het ons weten wanneer je de bovenstaande stappen hebt doorlopen. Dan verbreken we de verbinding met je vorige host.

Nadat we de verbinding hebben verbroken, kun je het account bij je vorige host verwijderen.