Een abonnement nemen op een betaalde podcast

Voor: Luisteraars

Met Spotify for Podcasters kunnen makers ervoor kiezen om exclusieve inhoud te maken die alleen beschikbaar is voor luisteraars die zich op jou abonneren.

Opmerking: Als je een maker bent, bekijk dan hoe je Podcastabonnementen instelt.

Bij afleveringen die alleen voor abonnees beschikbaar zijn staat een vergrendelingspictogram naast de afspeelknop in de Spotify-app.

Volg de onderstaande stappen om je op een podcast te abonneren:

1. Druk op de afspeelknop van een vergrendelde aflevering en selecteer Toegang krijgen, of ga naar de profielpagina van de podcast in Spotify for Podcasters op internet en klik op Abonneren.
  2. Voer je naam, e-mailadres, creditcardgegevens en land in.
  3. Klik op Betalen en abonneren om je abonnement te bevestigen.

Zodra je je abonnement hebt bevestigd, moet je het activeren. Je kunt op twee manieren je abonnement activeren:

• Klik op Luisteren op Spotify om naar de vergrendelde afleveringen van de podcast te luisteren.
  • Kopieer en plak de privé-RSS-link in je favoriete luisterapp voor podcasts. Je vindt je RSS-link in de bevestigingsmail van je abonnement (niet alle shows hebben een privé-RSS-link). Je privé-RSS-link is speciaal gemaakt voor je abonnement, dus deel deze met niemand.

Opmerking: Je privé-RSS-link werkt alleen in luister-apps waar Spotify for Podcasters rechtstreeks naartoe kan versturen. Als je naar je podcasts luistert via een app die niet door ons wordt ondersteund, raden we je aan om via Spotify naar je podcast te luisteren.

Lukt het niet om je op een podcast te abonneren?

Alleen luisteraars in de volgende landen kunnen zich abonneren op podcasts:

Continent

Land of regio

Azië

Hong Kong, Singapore

Europa

Oostenrijk, België, Bulagrije, Cyrpus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk

Noord-Amerika

Canada, Verenigde Staten

Oceanië

Australië, Nieuw-Zeeland

Betalingsproblemen

Mislukt je betaling mislukt als je je op een podcast abonneert? Probeer dan een andere betaalmethode te gebruiken.

Als je de creditcard die bij ons bekend is wilt wijzigen, moet je het abonnement opzeggen en je dan opnieuw abonneren met de nieuwe kaart.

Je abonnement opzeggen

1. Open de bevestigingsmail die je na het abonneren op de podcast hebt ontvangen. Hierin staat een link waarmee je je abonnement kunt opzeggen.
  2. Klik op de link om je abonnement te opzeggen.

Restitutie

Helaas kunnen we geen restituties verwerken voor supporters, omdat de doorlopende betaling rechtstreeks aan de maker zelf wordt gedaan. Bekijk onze Servicevoorwaarden voor meer informatie over ons restitutiebeleid.

Als je het slachtoffer van creditcardfraude bent geworden, neem dan contact op met je bank om de afschrijving te betwisten.