Inloggen bij Spotify for Podcasters

Anchor is nu onderdeel van Spotify for Podcasters

Met het nieuwe Spotify for Podcasters vind je alle podcasttools van Spotify op één plek. Hoe je Spotify for Podcasters gebruikt, ligt eraan of je podcast wordt gehost op Spotify (voorheen Anchor) of op een ander platform.

• Als je podcast op Spotify (voorheen Anchor) wordt gehost, lees je het gedeelte Gehost op Spotify hieronder.
  • Als je podcast op Megaphone wordt gehost, ga je naar het onderstaande gedeelte Gehost op Megaphone.
  • Wordt je podcast ergens anders gehost? Bekijk dat het onderstaande gedeelte Gehost op een ander platform.

Als je niet zeker weet welke inlogoptie je moet kiezen, kijk je naar je hostingservice. Via deze service upload je je bestanden om ze op Spotify te distribueren. Als je je bestanden uploadt via een platform als Buzzsprout of Libsyn, lees je het gedeelte Gehost op een ander platform. In dat geval wordt je podcast namelijk gedistribueerd op Spotify, maar niet door Spotify gehost.

Gehost op Spotify

Log in op https://podcasters.spotify.com/pod/login

Als je je podcast op Spotify host, kun je je content op andere platforms distribueren, op verschillende manieren geld verdienen met je content en onze creatietools gebruiken om je show te maken.

Als je eerder Anchor hebt gebruikt, log je in met dezelfde inloggegevens of -methode als voor Anchor. Anchor verandert in Spotify for Podcasters, maar je afleveringen, analyses en inkomsten worden hierdoor niet beïnvloed.

Gehost op Megaphone

Log in op https://megaphone.spotify.com/

Als je podcast op Megaphone wordt gehost, kun je Megaphone gewoon blijven gebruiken om je podcast te beheren. Je kunt Spotify for Podcasters dan als extra tool gebruiken. Zo kun je Spotify-analyses voor je show bekijken en Spotify-tools gebruiken voor betrokkenheid van fans, zoals enquêtes en Q&A.

Je moet wel een Spotify-account aan Spotify for Podcasters koppelen om te kunnen inloggen. Als je al eens hebt ingelogd met een Spotify-account, kun je dit blijven doen. Heb je nog geen Spotify-account, of wil je een nieuwe maken? Ga dan naar deze pagina.

Gehost op een ander platform

Log in op https://podcasters.spotify.com/dash

Als je podcast wordt gehost op Buzzsprout, Libsyn, Podbean of een andere host, kun je Spotify for Podcasters gebruiken om de prestaties van je podcast op Spotify te bekijken. Je kunt hiermee ook contact leggen met je Spotify-luisteraars met tools als enquêtes en Q&A.

Sommige makers kunnen ook videoafleveringen naar Spotify uploaden. In je Spotify for Podcasters-account kun je zien of je deze optie hebt.

Als je je wilt aanmelden, moet je een Spotify-account aan Spotify for Podcasters koppelen. Daarna claim je je podcast op Spotify for Podcasters.

Als je voor de overstap toegang had tot Spotify for Podcasters, kun je blijven inloggen met je Spotify-account.