Spotify Connect

Met Spotify Connect kun je je Spotify-app als afstandsbediening gebruiken om af te spelen op luidsprekers, tv's, autoradio's, gameconsoles, smartwatches en meer. En natuurlijk ook op andere telefoons, tablets en computers.

Welke apparaten worden ondersteund?

Ga naar Spotify Gear om te zien welke apparaten compatibel zijn. Als je apparaat er niet tussen staat, kun je het ook aan de fabrikant vragen.

Aan de slag

Je kunt de Spotify-app voor desktop/mobiel of de web player als afstandsbediening gebruiken. Zorg eerst even dat je er klaar voor bent:

• Alle apparaten moeten verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk wanneer je Connect voor het eerst instelt.
  • Zorg ervoor dat je de meest recente versie van Spotify hebt.
  • De software van al je apparaten moet ook zijn bijgewerkt naar de meest recente versie.

Desktop en web player

1. Klik rechtsonder op  .
  2. Selecteer het apparaat waarop je wilt afspelen.

Mobiel en tablet

1. Speel een nummer af.
  2. Tik op Beschikbare apparaten onder in het scherm.
  3. Tik op het apparaat waarop je wilt afspelen.

Hulp nodig?

Controleer het volgende als Spotify Connect niet werkt:

Controleer ook of beide apparaten met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden.

Opmerking: lokale bestanden kunnen niet worden afgespeeld met Spotify Connect.

Als je na deze stappen nog problemen ervaart, helpt het volgende misschien:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifi-verbinding.

Het kan ook helpen om de instelling Alleen lokale apparaten weergeven uit te schakelen. De app zoekt dan ook naar apparaten die met een ander netwerk zijn verbonden. Zo werkt het:

Opmerking: deze instelling is alleen beschikbaar op mobiele telefoons en tablets.

1. Open de Spotify-app op een mobiel of tablet.
  2. Tik op Home .
    Upgrade naar Premium? Tik op Bibliotheek .
  3. Tik op Instellingen .
  4. Tik op Apparaten.
  5. Schakel Alleen lokale apparaten tonenuit en probeer Connect opnieuw.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of wifi-verbinding. Raadpleeg de site van je provider/de fabrikant voor ondersteuning.

Je kunt ook deze andere manieren proberen om Spotify op verschillende apparaten af te spelen:

Voor het laatst bijgewerkt op 20 augustus, 2018