Muziek nog steeds live na verwijdering?

We hebben minimaal 2 werkdagen nodig om verwijderingen te verwerken.

Wanneer je muziek van Spotify verwijdert, kan deze nog steeds zichtbaar zijn met een directe link. De nummers zijn grijs en kunnen niet worden afgespeeld, tenzij er een andere versie van het nummer live is in je land.

Elke versie van een nummer heeft een unieke Spotify-URI. Controleer welke versie je voor je hebt door de URI's te vergelijken. Zo bekijk je de URI:

1. Open de Spotify-desktop-app.
  2. Zoek de titel van de release of zoek hem op op de artiestenpagina.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het nummer.
  4. Selecteer Delen.
  5. Houd de Alt-toets (Windows) of Option-toets (Mac) ingedrukt en selecteer Spotify URI kopiëren.

Als je muziek na 2 werkdagen nog steeds live is, vraag dan je distributeur om hulp.

Informatie voor distributeurs

Tip: herken je een voorwaarde niet? Bekijk de richtlijnen voor serviceniveaus die we je hebben gestuurd toen je voor het eerst muziek aan ons leverde.

Je kunt het volgende checken in Spotify for Music Providers. Neem contact op met ons Content Operations Ingestion-team als je geen toegang hebt.

Bekijk het tabblad Beschikbaarheid

Als je Beschikbaar ziet staan, controleer je de XML en verstuur je de deactivering opnieuw.

Wanneer we je verwijderingsverzoek ontvangen, is de muziek meestal binnen 2 werkdagen verwijderd. Neem contact op met ons Content Operations Ingestion-team als dat niet het geval is.