Shopify-merchandise tonen op Spotify

Muziek wordt nog leuker met merchandise. Door onze integratie met Shopify kun je je merchandise verkopen en promoten bij je fans op Spotify.

Luisteraars kunnen je merchandise vinden op de releasepagina's voor je albums en singles, in de Wordt nu afgespeeld-weergave, op je artiestenprofiel en in je artiestenwinkel. Door merchandise toe te voegen aan verschillende Spotify-platforms, hebben je fans meer mogelijkheden om je merchandise te ontdekken terwijl ze naar je muziek luisteren.

Opmerking: je moet je Shopify-winkel aan Spotify for Artists koppelen voordat je merchandise kunt aanbieden en promoten.

Merchandise op Spotify for Artists publiceren

Zodra je Shopify-winkel is gekoppeld, kun je tot 250 artikelen van Shopify op Spotify for Artists publiceren. Daarna kun je je merchandise in Spotify for Artists beheren.

Opmerking: controleer of de items die je publiceert echt van die artiest zijn en klaar zijn om gezien en gekocht te worden.

Alle items die je op je Spotify-verkoopkanaal in Shopify zet, kunnen fans kopen op Spotify. Je kunt deze items beheren op Spotify for Artists.

1. Log in bij Shopify.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Klik op Producten en vervolgens op Alle producten.
  4. Kies een product.
    Opmerking: controleer of het product platte tekst en statische afbeeldingen gebruikt voor de beschrijving en media (we ondersteunen geen video's of tekstopmaak).
  5. Klik naast VERKOOPKANALEN EN APPS op Beheren.
  6. Zorg ervoor dat Spotify is aangevinkt en klik vervolgens op Klaar.
  7. Klik bovenaan de productpagina op Opslaan.

Opmerking: het kan tot een uur duren voordat je items op Spotify staan.

Als je later merchandise aan je Shopify-winkel toevoegt, publiceer het dan via je Spotify-verkoopkanaal, zodat fans de items op Spotify kunnen kopen.

Wil je alle merchandise die je op Spotify hebt gepubliceerd controleren? Klik dan op Beschikbaarheid beheren op de kaart Productstatus in de Spotify for Artists-app in Shopify.

Merchandise vastzetten op je artiestenprofiel

Voor: Artiestenteams op het web en iOS

Zodra je merchandise vanuit Shopify is gepubliceerd, kun je maximaal twee items kiezen om bovenaan je tabblad Merchandise in je artiestenprofiel vast te zetten.

Je kunt ook deze merchandise-items koppelen aan releasepagina's voor albums en singles (zie Merchandise taggen die bij je releases hoort hieronder), en deze instellen als Keuze van de artiest.

Zorg dat je vastgezette merchandise regelmatig bijwerkt. Zo zien je fans op Spotify altijd je nieuwste items of de items die je wilt aanbevelen.

Opmerking: je merchandise moet voldoen aan onze richtlijnen voor merchandise.

Op internet:

1. Log in op artists.spotify.com.
  2. Klik op Pictogram voor het tabblad Merchandise Merchandise.
  3. Klik op Item beheren onder de merchandise die je wilt vastzetten.
  4. Klik op het selectievakje naast Item vastzetten.
  5. Klik op Klaar.

In de Spotify for Artists-app voor iOS:

1. Tik op Pictogram voor het tabblad Merchandise rechtsonder in het scherm.
  2. Tik op de pijl naast het merchandise-item dat je wilt vastzetten.
  3. Tik op Vastzetten.

Je merchandise wordt in je profiel weergegeven in de volgorde waarin je deze toevoegt. Als je de merchandise in een andere volgorde wilt weergeven, verwijder je het vinkje voor Item vastzetten en maak je elk merchandise-item weer vast in de gewenste volgorde.

Je kunt merchandise altijd weer verwijderen om andere merchandise op je artiestenprofiel vast te zetten.

Opmerking: items die niet op voorraad zijn, worden automatisch uit je profiel verwijderd.

Merchandise taggen die bij je releases hoort

Voor: Artiestenteams op het web en iOS

Zodra je merchandise via Shopify is gepubliceerd, kun je je items taggen voor relevante releases (albums, EP's of singles). Zo kunnen we je items toevoegen aan je releasepagina op Spotify of aan onze marketing voor je release.

Je merchandise wordt ook weergegeven aan luisteraars in de Wordt nu afgespeeld-weergave van de mobiele Spotify-app wanneer ze een getagde release streamen. Als je een album tagt, wordt het item bij elk nummer van het album weergegeven.

Opmerking: je merchandise moet voldoen aan onze richtlijnen voor merchandise.

Op internet:

1. Log in op artists.spotify.com.
  2. Klik op Pictogram voor het tabblad Merchandise Merchandise.
  3. Klik op Item beheren bij de merchandise die je aan een release wilt taggen.
  4. Gebruik de zoekbalk om de release te vinden en te selecteren waarvoor je het item wilt taggen.
    Opmerking: getagde releases verschijnen onder de zoekbalk zodra je ze hebt geselecteerd.
  5. Klik op Klaar.

In de Spotify for Artists-app voor iOS:

1. Tik op Pictogram voor het tabblad Merchandise rechtsonder in het scherm.
  2. Tik op de pijl naastde merchandise die je voor een release wilt taggen.
  3. Gebruik de zoekbalk om de release te vinden en te selecteren waarvoor je het item wilt taggen.
    Opmerking: getagde releases verschijnen onder het merchandise-item zodra je ze hebt geselecteerd.

We kunnen een item automatisch op een releasepagina weergeven als de naam van het item overeen lijkt te komen met de naam van het nummer of de release. Items die jij voor weergave selecteert, krijgen altijd voorrang op automatisch weergegeven items.

Sommige luisteraars krijgen mogelijk minder items te zien op de releasepagina vanwege het apparaat dat ze gebruiken.

Opmerking: items die niet op voorraad zijn, worden automatisch van je releasepagina verwijderd.