Spotifyn lähettämä epäilyttävä sähköposti

Mistä tiedän, että Spotifyn lähettämä sähköposti on oikeasti Spotifylta?

On hyvä varmistaa asia varsinkin silloin, kun kyseessä on arkaluonteisten tietojen suojaaminen verkkourkinnalta ja muilta uhilta.

Tässä on vinkkejä epäilyttävien sähköpostien tunnistamiseen:

• Spotify ei koskaan pyydä sinua antamaan henkilökohtaisia tietojasi sähköpostitse. Tällaisia tietoja ovat
    • maksutiedot (esimerkiksi luotto- tai pankkikortin numero)
    • tilin salasana
    • henkilötunnus.
  • Spotify ei koskaan pyydä sinulta maksua kolmannen osapuolen (esimerkiksi pankin) kautta eikä lupaa rahapalkintoja sähköpostitse.
  • Spotify ei koskaan pyydä sinua lataamaan mitään sähköpostissa olevan linkin kautta.

Mitä minun pitää tehdä, jos saan epäilyttävän sähköpostin?

Roskapostin lähettäjät ja tietojen kalastelijat eivät saa sinulta tietoja, ellet itse anna niitä.

Tärkeintä on, että et vastaa epäilyttävään sähköpostiin, napsauta sähköpostissa olevia linkkejä tai avaa viestin liitteitä

Toimi sitten näin:

1. Välitä koko sähköposti osoitteeseen spoof@spotify.com
    Älä välitä sähköpostia liitteenä. Voit lisätä viestiin kommentin tai kysymyksen, mutta älä muuta sähköpostin otsikkoa tai tekstiä.
  2. Poista epäilyttävä sähköpostiviesti Saapuneet-kansiostasi.

Tiimimme tarkistaa viestin ja kertoo sinulle, onko se lähetetty meiltä.

Mitä teen, jos vastasin viestiin, napsautin linkkiä tai latasin liitteen?

Jos vastasit viestiin, latasit liitetiedostoja tai annoit henkilötietojasi, suosittelemme toimimaan seuraavasti mahdollisimman pian:

1. Vaihda Spotify-salasanasi.
  2. Jos käytät samaa salasanaa muilla sivustoilla, vaihda näiden sivustojen salasanat.
  3. Jos epäilet, että pankkitietosi ovat paljastuneet, ota yhteys pankkiisi.

Turvallisuutesi on aina etusijalla. Lähetä siis meille kaikki epäilyttävät viestit.