Kun je niet vinden wat je zoekt?

Automated Ads

Automated Ads is een programma waaraan je alleen op uitnodiging kunt meedoen. Er worden dan door stemacteurs voorgelezen reclames geselecteerd en in je afleveringen geplaatst via het Spotify Audience Network.

Het Spotify Audience Network (SPAN) is de marktplaats voor audioreclame van Spotify. Hierop kunnen zowel kleine als grote adverteerders mensen bereiken die naar uiteenlopende podcasts luisteren.

Kijk of je in aanmerking komt

Automated Ads is momenteel alleen op uitnodiging beschikbaar voor geselecteerde makers. Bekijk de opties om geld te verdienen met Spotify for Podcasters voor meer informatie over andere manieren waarop je geld kunt verdienen als je niet bent uitgenodigd om Automated Ads te gebruiken.

We behouden ons het recht voor om Automated Ads te deactiveren als je de afgelopen 6 maanden geen nieuwe aflevering hebt gepubliceerd.

Zo werken Automated Ads

Automated Ads worden afgespeeld in de reclameonderbrekingen die je aan je afleveringen hebt toegevoegd. Reclames worden mogelijk niet voor elke luisteraar afgespeeld, omdat dit afhankelijk is van of de adverteerder interesse heeft in je publiek.

Naast Automated Ads kun je ook nog andere verdientools gebruiken, zoals podcastabonnementen en Ondersteuning van luisteraars.

Redenen waarom je reclames mogelijk niet worden afgespeeld:

  • Spotify ondersteunt momenteel advertentielevering via de desktop-, iOS- en Android-apps. Als een luisteraar via andere locaties luistert (bijv. de Web Player, smartspeakers, auto of tv), worden er geen reclames afgespeeld.
  • Spotify ondersteunt momenteel advertentielevering wanneer het apparaat van de luisteraar internetverbinding heeft. Luisteraars krijgen geen reclames op Spotify te horen als ze de app offline gebruiken of de internetverbinding op hun apparaat uitzetten.
  • Als je reclameonderbreking in de eerste 10 seconden van een aflevering wordt toegevoegd, wordt deze mogelijk niet afgespeeld. We raden je aan een reclameonderbreking na de eerste 10 seconden van je aflevering te plaatsen.

Weergaven en geschatte inkomsten bekijken

Ga naar je tabblad Analyse in Spotify for Podcasters en klik op Reclames om je Automated Ads-weergaven en geschatte inkomsten te bekijken.

Bekijk ons artikel over reclameanalyse voor meer informatie.

Reclamecategorieën uitsluiten

Alle reclames zijn goedgekeurd door Spotify en komen in aanmerking volgens de advertentierichtlijnen van Spotify. Je kunt niet kiezen welke reclames er precies in je afleveringen worden afgespeeld.

Om je meer grip te geven op welke soorten reclames we toevoegen aan je podcast, kun je bepaalde categorieën adverteerders uitsluiten:

  1. Ga op je tabblad Geld verdienen naar het gedeelte Automated Ads.
  2. Klik op Categorieën uitsluiten.
  3. Selecteer de categorieën reclames die je niet in je afleveringen wilt.

Opmerking: als je categorieën uitsluit, kan het zijn dat je minder geld kunt verdienen met Automated Ads, omdat er dan minder beschikbare reclames voor je afleveringen zijn.

Zo krijg je betaald met Automated Ads

Stel Spotify Payouts in om het geld dat je met Automated Ads verdient te ontvangen.

Inkomsten worden berekend op basis van het geld dat je de vorige maand hebt verdiend. Je ontvangt je geld maximaal 30 dagen na het einde van de maand. Als je in september bijvoorbeeld geld hebt verdiend, ontvang je dit voor het einde van oktober.

Je krijgt een e-mail met informatie over je inkomsten, met onder andere het aantal weergaven en hoe je inkomsten zijn opgebouwd.

Automated Ads uitzetten

Wil je Automated Ads uitzetten? Klik dan op Uitzetten onder Automated Ads op het tabblad Geld verdienen.

Zo zet je Automated Ads uit voor je afleveringen met reclameonderbrekingen. Het duurt maximaal 10 dagen voordat deze wijziging ook op externe platforms is doorgevoerd.

Was dit artikel nuttig?