Android TV

Je kunt je favoriete Spotify-muziek afspelen op je Android TV met de telefoon-app van Spotify of de afstandsbediening van je Android TV.

Aan de slag

Opmerking: Voor Spotify is Android TV versie 5.0 of hoger vereist.

Download op je tv Spotify in de Google Play Store voor Android TV-apps:

1. Scrol vanaf de startpagina naar de rij met apps.
  2. Zoek en selecteer de Google Play Store.
  3. Gebruik de zoekbalk of blader door categorieën (Muziek en audio) om Spotify te vinden.
  4. Selecteer de app om te installeren en in te loggen op een van deze drie manieren om muziek af te spelen.

Gebruik Spotify Connect om muziek af te spelen via de app op je mobiel, tablet of desktop:

1. Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met het zelfde wifi-netwerk als je tv. Open Spotify.
  2. Speel een nummer af en tik opApparaten beschikbaar (mobiel) of klik op  (desktop).
  3. Selecteer je tv uit de apparatenlijst en begin met luisteren.
  1. Open de Spotify-app op je Android TV.
  2. Selecteer INLOGGEN.
  3. Selecteer INLOGGEN MET E-MAILADRES OF GEBRUIKERSNAAM.
  4. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Spotify in.

Opmerking: Als je meestal bij Spotify inlogt met Facebook, gebruik dan Spotify Connect of log in plaats daarvan in met een pincode.

1. Open de Spotify-app op je Android TV.
  2. Selecteer INLOGGEN.
  3. Selecteer INLOGGEN MET PINCODE.
  4. Ga op je telefoon of computer naar www.spotify.com/pair en voer de pincode in die je ziet op je televisiescherm.

Tip: Als je nog geen account hebt, kun je er een maken wanneer je de app opent. Selecteer GRATIS AANMELDEN.

Bekijk meer manieren omSpotify op je tv af te spelen.

Hulp nodig?

Ga voor hulp bij het instellen en het oplossen van problemen naar de ondersteuningspagina van je Android TV.

Lees andere artikelen op onze ondersteuningssite voor hulp bij je Spotify-accounten abonnement,offline luisteren of als je geen muziek kunt afspelen.

Android TV is een handelsmerk van Google Inc. of haar gelieerde ondernemingen.

Voor het laatst bijgewerkt op 01 augustus, 2018