Samsung TV

Je kunt je favoriete Spotify-muziek afspelen op je Samsung Smart TV met de telefoon-app van Spotify of de afstandsbediening van Samsung TV.

Aan de slag

Welke modellen worden ondersteund?

Voor Spotify is het Tizen-besturingssysteem (versie 2.3 en hoger) vereist, beschikbaar op Samsung Smart TV's geproduceerd vanaf 2015.

Controleren of jouw Samsung TV Spotify ondersteunt:

1. Ga naar de app store van Samsung.
  2. Selecteer onder LifestyleSpotify.
  3. Klik rechtsboven op Controleer je apparaat.

De app downloaden

1. Ga vanaf het startscherm van je tv naar Samsung Apps.
  2. Zoek Spotify. Installeer en start de app.

Log in.

Tip: heb je geen Spotify-account? Open dan de Spotify-app op je Samsung TV en selecteer AANMELDEN om er een te maken.

Gebruik Spotify Connect om muziek af te spelen via de app op je mobiel, tablet of desktop:

1. Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Samsung TV. Open Spotify.
  2. Speel een nummer af en tik opApparaten beschikbaar (mobiel) of klik op  (desktop).
  3. Selecteer je Samsung TV uit de apparatenlijst en begin met luisteren.

Nu kun je je telefoon gebruiken om de muziek op je Samsung TV te bedienen.

1. Open de Spotify-app op je Samsung TV.
  2. Selecteer INLOGGEN.
  3. Selecteer INLOGGEN MET E-MAILADRES OF GEBRUIKERSNAAM.
  4. Voer je e-mailadres en wachtwoord voor Spotify in.

Opmerking: Als je meestal inlogt met Facebook, gebruik dan in plaats daarvan Spotify Connect om je in te loggen (zie de stappen hierboven).

1. Open de Spotify-app op je Samsung TV.
  2. Selecteer INLOGGEN.
  3. Selecteer INLOGGEN MET PINCODE.
  4. Ga op je telefoon of computer naar www.spotify.com/pair en voer de pincode in die je ziet op je scherm.

Hulp nodig?

Ga voor hulp bij het instellen en het oplossen van problemen naar de ondersteuningspagina van Samsung.

Lees andere artikelen op onze ondersteuningssite voor hulp bij je Spotify-accounten abonnement,offline luisteren of als je geen muziek kunt afspelen.