Je podcast claimen in Spotify for Podcasters

Als je je podcast op Buzzsprout, Libsyn, Podbean of op een ander platform dan Spotify host, kun je toch je show claimen op Spotify for Podcasters.

Heb je geen toegang tot Spotify for Podcasters?

Registreer je bij Spotify for Podcasters met je Spotify-account

Let op: als je nog geen Spotify-account hebt, kun je er gratis een maken.

Heb je al toegang tot een andere podcast?

1. Log in op Spotify for Podcasters
  2. Klik op je avatar.
  3. Selecteer Een nieuwe podcast toevoegen en daarna Ik heb al een podcast.

Bevestigen dat je de eigenaar bent

We sturen een verificatiecode naar het e-mailadres in je RSS-feed.

Kopieer de 8-cijferige code en plak deze in het verzendformulier.

Tip: als je de verificatiecode niet hebt ontvangen, probeer dan het volgende.

Toegang verlenen of verwijderen

Meerdere teamleden kunnen met de bovenstaande stappen toegang krijgen tot dezelfde podcast.

Elk teamlid heeft een eigen Spotify-acccount nodig en toegang tot het e-mailadres in de RSS-feed.

Tip: heb je je podcast geclaimd of geüpload met het verkeerde Spotify-account en wil je het account dat toegang heeft wijzigen? Dan kun je het beste inloggen op het juiste Spotify-account en daarna opnieuw toegang claimen door de bovenstaande stappen te volgen.