Jag kan inte lyssna på Spotify

Om du har problem med Spotify kan du testa följande:

• Starta om Spotify-appen.
  • Logga ut och logga in igen.
  • Kontrollera att appen är uppdaterad.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.
  • Installera om appen.
    Obs! Efter ominstallationen behöver du ladda ned musik som du gjort tillgänglig offline på nytt.
  • Prova om möjligt en annan internetanslutning. Om det fungerar ska du läsa Kontrollera anslutning nedan.
  • Prova att spela upp från en annan enhet eller med webbspelaren. Om det fungerar kan problemet finnas på enheten du spelade upp från först:
    • Kontrollera att enheten stöds och att den är uppdaterad .
    • Enheten bör ha minst 250 MB ledigt minne (du kan prova att ta bort onödiga filer och appar).
    • Du kan behöva göra ytterligare felsökningar med enhetens tillverkare.
  • Kontrollera @SpotifyStatus för att se om det finns några aktuella problem.

Tips! Vi rekommenderar att du använder Spotify med en WiFi-anslutning på en enhet som stöds och som har minst 250 MB ledigt minne.

Hjälpte det inte?

Om det finns ett problem med anslutningen kan du uppleva ett eller fler av följande:

• Alla låtar är gråtonade.
  • Inget händer när du trycker på spela upp eller försöker använda olika funktioner.
  • Felmeddelandet säger att Spotify är offline eller Kunde inte hitta en internetuppkoppling.

Följande steg bör hjälpa dig att komma igång igen:

• Stäng av ditt WiFi. Vänta 30 sekunder och slå sedan på det igen. Om det inte fungerar kan du försöka starta om din router.
  • Om du använder en datauppkoppling ska du kontrollera att du har tillräcklig datamängd (men vi rekommenderar såklart att du använder WiFi).
  • Se till att Spotify inte är i offlineläge (i appinställningarna, under Uppspelning).
  • Kontrollera att Spotify är angivet som ett undantag i brandväggen om du använder en.
  • Vissa delade eller offentliga nätverk (t.ex. skolor/arbete/kontor) begränsar åtkomsten till vissa tjänster. Du kan kontakta de som ansvarar för nätverket för mer information.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt. Om det fungerar med en annan uppkoppling rekommenderar vi att du tar kontakt med leverantören av ursprungsnätverket för mer information.

Om det verkar som om appen spelar men du inte kan höra något:

• Kontrollera att rätt ljudutgång är vald i enhetens volyminställningar. Du kan vända dig till tillverkaren för hjälp med rätt volyminställningar.
  • Fungerar din ljudenhet? Du kan testa det här genom att spela upp från något annat än Spotify.
  • För datorer kan det vara bra att även kontrollera ljudkortets drivrutiner. Du kan vända dig till enhetens tillverkare för hjälp med det här.
  • Kontrollera att enheten du vill lyssna på inte spelar upp till en extern enhet med Spotify Connect, Bluetooth eller någon annan trådlös anslutningsmetod.

För mer hjälp kan du kolla in hur du felsöker problem med dina nedladdningar, lokala filer eller webbspelaren

Senast uppdaterad: 30 November 2018