Kan inte spela musik

Om Spotify-appen inte fungerar som den ska kan den här guiden hjälpa dig tillbaka till musiken.

Tips: Om du har problem med att spela upp din musik offline kan du läsa vår guide om felsökning för att lyssna offline.

Kontrollera om det är ett anslutningsfel

• Felmeddelandet säger att Spotify är offline eller Kunde inte hitta en internetanslutning.
  • Alla spår är gråtonade.
  • Inget händer när jag klickar/trycker på spela upp (eller så skiftar den till paus-symbolen en kort stund innan den ändras tillbaka till spela upp-symbolen).

Om det händer ska du prova följande steg:

• Vi rekommenderar minst en 3/4G-uppkoppling, men helst WiFi.
  • Se till att Spotify inte är i offline-läge.
  • Stäng av ditt WiFi. Vänta 30 sekunder och slå sedan på det igen.
  • Starta om routern.
  • Stäng alla appar du inte använder.
  • Kontrollera att Spotify är angivet som ett undantag i brandväggen (om du använder en).
    Obs! Vissa delade eller offentliga nätverk (t.ex. skolor/arbete/kontor) begränsar åtkomsten till vissa tjänster. Du kan kontakta de som är ansvariga för att hantera nätverket för mer information.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt. Om det fungerar med en annan anslutning rekommenderar vi att du tar kontakt med leverantören av ursprungsnätverket för mer information.
  • Om du använder en datauppkoppling ska du kontrollera att du har tillräcklig datamängd.
    Obs! Vi rekommenderar att du använder WiFi istället för datauppkoppling.

Om det inte är ett anslutningsfel

Om du upplever andra felmeddelanden än de ovan eller hackande ljud eller inget ljud alls ska du prova det här:

• Logga ut och logga in igen.
  • Logga ut överallt. Det är möjligt att ditt konto används någon annanstans vilket betyder att det har pausats på din nuvarande enhet.
  • Stäng alla appar du inte använder.
  • Starta om enheten.
  • Installera om appen.Obs! Om du har laddat ned musik för offline-lyssning behöver du ladda ner den på nytt efter ominstallationen.

Fungerar det fortfarande inte?

Kontrollera din enhet

• Kontrollera att Spotify inte spelas på en annan enhet med Spotify Connect.
  • Kontrollera att rätt ljudutgång är vald i enhetens volyminställningar. Du kan vända dig till tillverkaren för hjälp med rätt volyminställningar.
    Tips: Använder du Windows? Klicka på högtalarikonen i aktivitetsfältet och välj Mixer. Spotify har sin egen volymkanal här. Kontrollera att nivån är hög och att ljudet inte är avstängt.
  • Fungerar din ljudenhet på rätt sätt? Testa spela upp från en alternativ källa eller enhet.
  • Streamning kan påverkas om det inte finns mer än 1 GB ledigt minne. Du kan försöka med att ta bort onödiga filer och appar.
  • Kontrollera att din enhet är fullständigt uppdaterad, inklusive operativsystemet och annan programvara.
    Tips: Kontrollera även ljudkortets drivrutiner för datorer. Du kan vända dig till enhetens tillverkare för hjälp med det här.
  • Se till att din enhet uppfyller Spotifys systemkrav.
  • Om du spelar på en enhet via fjärranslutning ska du läsa Spotifys anslutningstyper som stöds.

Kontrollera appen

Tips: Om du spelar via webbläsaren kan du hitta mer hjälp i vår guide för webbspelaren.