Rapportera innehåll på Spotify

Om du hittar innehåll på Spotify som du misstänker bryter mot plattformsreglerna eller är olagligt kan du rapportera det. Välj lämpligt rapporteringsalternativ för att komma igång. Om du upptäcker felaktig information eller problem med appfunktioner kan du rapportera det här. Om du är en artist kan ditt skivbolag eller din distributör hjälpa dig att åtgärda problem med din musik.

Missbruk av den här processen kan leda till begränsningar av din möjlighet att skicka in rapporter i framtiden, och upprepade överträdelser av Spotifys användarvillkor, inklusive plattformsreglerna, kan leda till att ditt konto stängs av eller avslutas.

Rapportera innehåll som bryter mot Spotifys plattformsregler

Rapportera intrång eller olagligt innehåll

• För att rapportera innehåll på Spotify som du anser gör intrång på dina immateriella rättigheter (t.ex. din upphovs eller varumärkesrätt) eller på annat vis bryter mot lagen, kan du använda det här webbformuläret.
    • Innehåll som rapporteras genom via (såvida det inte rapporteras av immaterialrättsliga skäl) granskas också för överträdelser mot plattformsreglerna.