Fixa låtar eller album

Om du märker att det är något fel på en låt eller ett album i Spotify kan du rapportera det.

Detta kan omfatta följande:

• Innehåll med felaktig information (t.ex. felstavade titlar, fel skivomslag eller fel releasedatum).
  • Skadad ljuduppspelning.
  • Ett långt stycke tystnad i slutet av en låt.

Om du lägger märke till något av ovanstående kontrollerar du först att det inte är artistens avsikt eller beror på ett fel med din enhet eller uppkoppling:

• Se till att din app är uppdaterad.
  • Spela låten på en annan enhet eller med vår webbspelare.
  • Spela låten med an annan WiFi- eller datauppkoppling.

Om låten spelas upp som den ska under någon av dessa kontroller är den inte skadad i tjänsten. Kolla in vår guide till problem med uppspelning för att få mer hjälp med felsökning.

Fungerar det fortfarande inte?

Om problemet inte har åtgärdats efter att du kontrollerat ovanstående kan du rapportera det via vårt formulär.

1. Gå till vårt rapporteringsformulär.
  2. Välj Jag vill rapportera en skadad låt eller felaktig låtinformation.
  3. Klicka på JAG BEHÖVER FORTFARANDE HJÄLP.
  4. Leta reda på innehållets URI:
    1. Öppna desktopappen och gå till den låt, det album eller den artist du vill rapportera som felaktig(t).
    2. Klicka på  och välj Dela
    3. Håll musen över Dela och klicka sedan på Kopiera Spotify-URI. Koden kopieras till Urklipp.
    4. Klistra in URI:n i rätt fält i rapporteringsformuläret och fyll i de andra uppgifterna. Klicka på SKICKA FRÅGA.

Obs! URI:n ser ut så här: spotify:track:4uLU6hMCjMI75M1A2tKUQC. Den skiljer sig från en vanlig Spotify-länk, som börjar med open.spotify.com.

Hjälp oss att hålla informationen om vår musik uppdaterad! Om du tror att det är något fel med genren, temat, de externa länkarna, skivbolaget, märkningen av explicit innehåll eller något annat som gäller en artist, en låt eller ett album ska du följa de här stegen:

Obs! Om det gäller felstavade titlar, fel skivomslag eller fel releasedatum kan du kolla in ”Skadade spår eller album” ovan.

1. Öppna desktopappen och gå till den låt, det album eller den artist du vill föreslå en ändring av.
  2. Klicka på  och välj Föreslå en ändring. Du omdirigeras till line-in.spotify.com där du kan lägga till dina förslag.