Spotify på mobilen

Välkommen till Spotify!

Obs! Det här är information om vår gratis, reklambaserade tjänst. För information om Spotify Premium ska du gå till vår supportsida för Premium eller kolla in funktionerna

Hitta och spela musik

Hem

Tryck på Hem  för att hitta och spela upp spellistor i shuffle som vi tror du kommer att gilla. Hem innehåller även 15 Spela vad du vill-spellistor som du kan lyssna på i valfri ordning och hoppa över låtar i så många gånger du vill.

Sök

Tryck på Sök  och ange vad du letar efter. Sedan kan du spela upp vilket album och vilken artist eller spellista du vill i shuffle. Låtarna måste först läggas till i en spellista.

Du kan även utforska olika kategorier och lyssna på spellistor som skapats för varje tillfälle (t.ex. Pop, Indie, Chill, Träning, Populärt etc.). Andra kategorier inkluderar Nya releaser, Topplistor och Podcasts.

Ditt bibliotek

Tryck på Ditt bibliotek  för att hitta och spela spellistor du skapat i shuffle, och album, artister och podcasts du, och (i din spellista med favoriter) låtar du .

Spara låtar, album och podcasts

För att spara en låt måste du lägga till den i en spellista eller  den.

För att lägga till den i en spellista:

1. Leta upp låten.
  2. Tryck på  (iPhone)  (Android).
  3. Tryck på Lägg till i spellista
  4. Välj en spellista.

Obs! Du kan lyssna på spellistan i shuffle.

Alla låtar du  läggs till i din spellista med favoriter i Ditt bibliotek

För att spara ett album, en artist eller en podcast ska du trycka på  i det övre högra hörnet. Allt du  finns i Ditt bibliotek.

Skapa och redigera en spellista

Spellistor är ett fantastiskt sätt att spara musiksamlingar på, antingen för eget bruk eller för att dela med vänner.

Så här skapar du en:

1. Tryck på Ditt bibliotek.
  2. Tryck på SKAPA.
  3. Ge din spellista ett namn och tryck på SKAPA
  4. Börja lägga till låtar.

Obs! Du kan lyssna på spellistor du skapat med Shuffle.

För att göra musiken du gillar enklare att hitta kommer vi att ge förslag på låtar och artister till dina spellistor under tiden du skapar och redigerar dem. Ju mer du lyssnar, desto bättre blir dina förslag. Håll bara utkik efter DU HAR LAGT TILL och VI HAR LAGT TILL.

Så här redigerar du en spellista:

1. Tryck på Ditt bibliotek
  2. Välj den spellista du vill redigera.
  3. Tryck på REDIGERA

För att lägga till låtar i spellistan ska du trycka på LÄGG TILL LÅTAR. För att ta bort låtar från spellistan trycker du på  (iPhone)  (Android) och väljer Ta bort från spellistan

Spela vad du vill-musik

Alla spellistor vi skapar bara för dig (t.ex. Release Radar, Daily Mix etc.), samt några extra vi tror du kommer att gilla, finns redo att välja och spela upp. De här är spellistor du kan lyssna på i valfri ordning och hoppa över låtar i så många gånger du vill. Lyssna på vad du vill, när du vill!

Så här hittar du Spela vad du vill-spellistor:

1. Tryck på Hem
  2. Bläddra ner till Spela upp när du vill.

Obs! Du kan välja och spela upp valfri spellista utan Shuffle-ikonen eller genom att använda desktop-appen.

Data Saver-läge

Streama musik för mindre med Data Saver-läget. Det här optimerar musiken du lyssnar på så att den använder mindre data än musikstreamning vanligtvis gör. Perfekt för när du inte har en WiFi-uppkoppling.

Så här slår du på Data Saver-läget:

1. Tryck på Hem
  2. Tryck på Inställningar
  3. Tryck på Data Saver.
  4. Aktivera Data Saver.

Vanliga frågor

Vi har tänkt om och gjort om Spotify på mobilen. Om du använt Spotify Free (eller Spotify Premium) på mobilen förut kanske din app har ett annat utseende nu och fungerar lite annorlunda.

Alla låtar, spellistor, artister, album och podcasts du har sparat innan appen uppdaterades finns fortfarande i Ditt bibliotek

Obs! Låtar du har sparat finns nu i dina spellistor med favoriter

Alla spellistor med Shuffle-ikonen  kan spelas upp med Shuffle.

Spellistor utan Shuffle-ikonen finns tillgängliga som Spela vad du vill-musik. Du kan spela upp de här spellistorna i valfri ordning och hoppa över låtar i så många gånger du vill.

Obs! Du kan välja och spela upp allt i desktop-appen.

Just nu utvärderar vi olika sociala alternativ för den gratis, reklambaserade tjänsten på mobilen. För tillfället kan du inte söka efter och följa dina vänner. Vi hoppas att snart kunna ge dig mer information om detta.

Spotify Radio har tagits bort från den gratis, reklambaserade tjänsten på mobilen.

För att höra den perfekta samlingen låtar genom ett enda knapptryck ska du kolla in Daily Mix.

Du hittar podcasts i Sök. Podcasts du  finns sparade i Ditt bibliotek under Podcasts

Videor har tagits bort från den gratis, reklambaserade tjänsten. Du kan fortfarande se videor som finns i officiella spellistor, som Rap Caviar, samt videoreklam.

Funktionen att lägga till lokal (personlig) musik har tagits bort från den gratis, reklambaserade tjänsten på mobilen.

Du kan hoppa över spår 6 gånger varje timme. Du behöver inte räkna – vi talar om för dig hur många gånger till du kan hoppa över.

Du kan hoppa över hur många spår du vill i en Spela vad du vill-spellista (spellistor utan Shuffle-ikonen) eller med desktop-appen.

För att göra musiken du gillar enklare att hitta kommer vi att ge förslag på låtar och artister till dina spellistor under tiden du skapar och redigerar dem. Ju mer du lyssnar, desto bättre blir dina förslag. Håll bara utkik efter DU HAR LAGT TILL och VI HAR LAGT TILL.

Det är inte möjligt att hoppa över reklamen. Reklam är viktigt eftersom det hjälper till att hålla tjänsten kostnadsfri.

Om du inte vill höra eller se reklam ska du kolla in Spotify Premium.

Senast uppdaterad: 18 September 2018