Spela upp musik, podcasts och videor

Det kunde inte vara lättare att välja mellan över 30 miljoner låtar. Allt du behöver är Spotify-appen, eller så kan du spela upp från webbspelaren.

1. Om du inte redan gjort det laddar du ner desktopappen och loggar in.
  2. Hitta musik med Sök eller gå till Utforska.
  3. Spela upp på ett av följande sätt:
    • Hovra pekaren över en låt och klicka på ikonen Spela upp till vänster.
    • Dubbelklicka på ett låtnamn.
    • Klicka på ett album eller ett spellisteomslag i Utforska.
    • Välj ett album eller en spellista och klicka på den gröna SPELA UPP-ikonen.

Panelen Nu spelas

Med panelen Nu spelas längst ner i appen kan du styra musiken.

• Klicka på  för att spela upp/återuppta.
  • Klicka på  för att pausa.
  • Klicka på  för att byta låt.
  • Klicka på  för att blanda ordningen.
  • Klicka på  för att upprepa låten.
  • Klicka på  två gånger för att upprepa låten en gång. Klicka igen för att stoppa upprepningen.
  • Klicka på  för att ordna låtarna med Uppspelningskön.

Du kan även spela musik i desktopappen och använda din telefon eller surfplatta som fjärrkontroll

1. Öppna webbspelaren och logga in.
  2. Hitta musik på startsidan eller med Sök.
  3. Spela upp på ett av följande sätt:
    • Klicka på ett album eller ett spellisteomslag.
    • Välj ett album eller en spellista och klicka på den gröna SPELA UPP-ikonen.
    • Dubbelklicka på ett låtnamn.

Hovra pekaren över en låt och klicka på uppspelningsikonen till vänster.

Panelen Nu spelas

Med panelen Nu spelas längst ner i appen kan du styra musiken.

• Klicka på  för att spela/återuppta.
  • Klicka på  för att pausa.
  • Klicka på  för att byta låt.
  • Klicka på  för att blanda ordningen.
  • Klicka på  för att upprepa låten. Klicka igen för att stoppa upprepningen.

Du kan även spela musik i Spotifys webbspelare och använda din telefon eller surfplatta som fjärrkontroll

1. Om du inte redan gjort det laddar du ner appen och loggar in.
  2. Hitta musik med Sök eller gå till Utforska.
  • Om du vill spela upp ett album eller en spellista trycker du på det/den och trycker sedan på den första låten du vill lyssna på i albumet eller spellistan. (Endast Premium)
  •  Eller tryck på SHUFFLE för att lyssna på albumet eller spellistan med slumpmässig uppspelning. (Både Free och Premium)
  • Tryck på en låt för att spela upp den. (Endast Premium)

Vyn Nu spelas

Tryck på panelen Nu spelas för att visa vyn Nu spelas.

Från vyn Nu spelas kan du styra den musik du lyssnar på.

• Tryck på  för att spela upp/återuppta.
  • Tryck på  för att pausa.
  • Tryck på  för att byta låt.
  • Tryck på  för att blanda ordningen.
  • Tryck på  för att upprepa låten.
  • Tryck på  två gånger för att upprepa låten en gång. Tryck igen för att stoppa upprepningen.
  • Tryck på  för fler alternativ.
  • Tryck på  för att ordna låtarna med Uppspelningskön
    Obs! Uppspelningskön är inte tillgänglig på iPad just nu.

Du kan även spela musik på en annan enhet och använda din telefon eller surfplatta som fjärrkontroll

Podcasts och videor

Om du vill lyssna på mer än musik kan du kolla in våra guider till podcasts och videor.

Senast uppdaterad 23 Juli, 2018