Ljudinställningar

Lyssna på musik som den ska låta genom att öka kvaliteten eller spara på din dataförbrukning genom att sänka kvaliteten. Du kan även hitta rätt ljud för dig med equalizern.

Välj en enhet nedan för att justera de här inställningarna.

Obs! Du kan inte justera ljudinställningarna medan Spotify Connect är aktivt.

Desktop-appens standardkvalitet är Ogg Vorbis 160 kbit/s.

Premium-prenumeranter kan välja att aktivera Streama med hög kvalitet, vilket innebär att 320 kbit/s används:

1. Klicka på pilen  i det övre högra hörnet och välj Inställningar.
  2. Under Musikkvalitet aktiverar du Streama med hög kvalitet (endast Premium) med , eller inaktiverar det med .

Tips: Du kan också se till att samma volymnivå är inställd för alla låtar i Inställningar, under Musikkvalitet.

Webbspelarens standardkvalitet är AAC 128 kbit/s och 256 kbit/s för Premium.

Just nu kan du inte justera ljudinställningarna i webbspelaren. Ladda ned appen för att få tillgång till fler funktioner!

Ljudkvalitet

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Musikkvalitet.
  4. Välj dina inställningar.

Du kan välja från följande ljudkvalitetsinställningar i Ogg Vorbis-formatet:

• Normal – motsvarar ungefär 96 kbit/s.
  • Hög – motsvarar ungefär 160 kbit/s.
  • Extrem – motsvarar ungefär 320 kbit/s.
  • Automatisk – beror på din nätverksuppkoppling.

Du kan ha olika inställningar för lyssning online (Streamingkvalitet) och offline (Nedladdningskvalitet). Ju högre streamingkvaliteten är, desto större datamängd används. Ju högre nedladdningskvaliteten är, desto mer diskutrymme används.

Equalizer

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar och sedan Uppspelning.
  3. Tryck på Equalizer och aktivera den .
  4. Tryck på en förinställd inställning eller anpassa genom att dra prickarna på equalizern.

Tips: Du kan även växla mellan aktivering och inaktivering av Ljudnormalisering och/eller Feedbackljud i inställningarna för Uppspelning.

Ljudkvalitet

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Under Musikkvalitet väljer du de inställningar du föredrar.

Du kan välja från följande ljudkvalitetsinställningar:

• Låg – motsvarar ungefär 24 kbit/s (HE-AACv2-format).
  • Normal – motsvarar ungefär 96 kbit/s (Ogg Vorbis-format).
  • Hög – motsvarar ungefär 160 kbit/s (Ogg Vorbis-format).
  • Väldigt hög – motsvarar ungefär 320 kbit/s (Ogg Vorbis-format).
  • Automatisk – beror på din nätverksuppkoppling.

Du kan ha olika inställningar för lyssning online (Streamingkvalitet) och offline (Nedladdningskvalitet). Ju högre streamingkvaliteten är, desto större datamängd används. Ju högre nedladdningskvaliteten är, desto mer diskutrymme används.

Equalizer

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Under Musikkvalitet trycker du på Equalizer.
  4. Du dirigeras till enhetens ljud- och tillbehörsinställningar. Välj de inställningar du föredrar.
    Obs! De här inställningarna varierar beroende på din enhet.

Standardkvaliteten för streaming av Spotify med Chromecast är AAC 128 kbit/s och 256 kbit/s för Premium.

Senast uppdaterad 24 Juli, 2018