Ljudinställningar

Lyssna på musik som den ska låta genom att öka ljudkvaliteten eller spara på din dataförbrukning genom att sänka kvaliteten.

På mobilen kan du finjustera ännu mer med equalizern. Om du har Premium kan du dessutom välja om volymnivåerna ska balanseras eller inte, och generellt göra dem högre eller lägre.

Välj en enhet nedan för att justera de här inställningarna.

Obs! Du kan inte justera ljudinställningarna medan Spotify Connect är aktivt.

Desktop-appens standardkvalitet är Ogg Vorbis 160 kbit/s.

Premium-prenumeranter kan välja att aktivera Streama med hög kvalitet, vilket innebär att 320 kbit/s används:

1. Klicka på pilen  i det övre högra hörnet och välj Inställningar.
  2. Under Musikkvalitet aktiverar du Streama med hög kvalitet (endast Premium) med , eller inaktiverar det med .

Volymnivåer

För: Premium

Använd samma volym för alla låtar:

1. Klicka på pilen  i det övre högra hörnet och välj Inställningar.
  2. Under Musikkvalitet aktiverar   eller inaktiverar du Normalisera volymen.
  3. Du kan även justera den normaliserade volymen efter din omgivning. Bredvid Volymnivå väljer du bland följande alternativ:
    • Hög – praktiskt när du befinner dig i en bullrig miljö eller bara gillar att spela musiken högt! Däremot kanske du uppfattar mindre dynamik i de här nivåerna.
    • Normal – det här är standardinställningen.
    • Låg – det här fungerar bäst när du befinner dig i en tystare miljö. Du kommer att uppfatta mer dynamiska nivåer.

Webbspelarens standardkvalitet är AAC 128 kbit/s och 256 kbit/s för Premium.

Just nu kan du inte justera ljudinställningarna i webbspelaren. Ladda ned appen för att få tillgång till fler funktioner!

Ljudkvalitet

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Musikkvalitet.
  4. Välj dina inställningar.

Du kan välja från följande ljudkvalitetsinställningar i Ogg Vorbis-formatet:

• Låg – motsvarar ungefär 24 kbit/s.
  • Normal – motsvarar ungefär 96 kbit/s.
  • Hög – motsvarar ungefär 160 kbit/s.
  • Väldigt hög – motsvarar ungefär 320 kbit/s.
  • Automatisk – Beror på din nätverksuppkoppling.

Du kan ha olika inställningar för lyssning online (Streamingkvalitet) och offline (Nedladdningskvalitet). Ju högre streamingkvaliteten är, desto större datamängd används. Ju högre nedladdningskvaliteten är, desto mer diskutrymme används.

Equalizer

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar och sedan på Uppspelning.
  3. Tryck på Equalizer och aktivera den .
  4. Tryck på en förinställd inställning eller anpassa genom att dra prickarna på equalizern.

Volymnivåer

För: Premium

Använd samma volym för alla låtar:

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar och sedan på Uppspelning.
  3. Växla Aktivera ljudnormalisering eller av .
  4. Du kan även justera den normaliserade volymen efter din omgivning. Bredvid Volymnivå väljer du bland följande alternativ:
    • Hög – praktiskt när du befinner dig i en bullrig miljö eller bara gillar att spela musiken högt! Däremot kanske du uppfattar mindre dynamik i de här nivåerna.
    • Normal – det här är standardinställningen.
    • Låg – det här fungerar bäst när du befinner dig i en tystare miljö. Du kommer att uppfatta mer dynamiska nivåer.

Ljudkvalitet

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Under Musikkvalitet väljer du de inställningar du föredrar.

Du kan välja från följande ljudkvalitetsinställningar:

• Låg – motsvarar ungefär 24 kbit/s (HE-AACv2-format).
  • Normal – motsvarar ungefär 96 kbit/s (Ogg Vorbis-format).
  • Hög – motsvarar ungefär 160 kbit/s (Ogg Vorbis-format).
  • Väldigt hög – motsvarar ungefär 320 kbit/s (Ogg Vorbis-format).
  • Automatisk – beror på din nätverksuppkoppling.

Du kan ha olika inställningar för lyssning online (Streamingkvalitet) och offline (Nedladdningskvalitet). Ju högre streamingkvaliteten är, desto större datamängd används. Ju högre nedladdningskvaliteten är, desto mer diskutrymme används.

Equalizer

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Under Musikkvalitet trycker du på Equalizer.
  4. Du dirigeras till enhetens ljud- och tillbehörsinställningar. Välj de inställningar du föredrar.
    Obs! De här inställningarna varierar beroende på din enhet.

Volymnivåer

För: Premium

Använd samma volym för alla låtar:

1. Tryck på Hem
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  2. Tryck på Inställningar  .
  3. Växla Aktivera ljudnormalisering eller av .
  4. Du kan även justera den normaliserade volymen efter din omgivning. Bredvid Volymnivå väljer du bland följande alternativ:
    • Hög – praktiskt när du befinner dig i en bullrig miljö eller bara gillar att spela musiken högt! Däremot kanske du uppfattar mindre dynamik i de här nivåerna.
    • Normal – det här är standardinställningen.
    • Låg – det här fungerar bäst när du befinner dig i en tystare miljö. Du kommer att uppfatta mer dynamiska nivåer.

Standardkvaliteten för streaming av Spotify med Chromecast är AAC 128 kbit/s och 256 kbit/s för Premium.

Senast uppdaterad: 25 Oktober 2018