Explicit innehåll

Det är fantastiskt att höra musik så som artisten vill att den ska höras. Det innebär att Spotify ibland inkluderar explicit innehåll.

Håll utkik efter taggen EXPLICIT på nya releaser (E i webbspelaren).

Obs! Våra explicit innehåll-taggar tillämpas baserat på information vi får från rättighetsinnehavarna. Vi kan inte garantera att allt explicit innehåll märks ut.

Filter för explicit innehåll

För: Premium, enbart mobilappen (fler enheter kommer snart!)

Filtrera bort innehåll märkt som explicit med dessa steg:

1. Tryck på Ditt bibliotek  längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Explicit innehåll.
  4. Inaktivera Tillåt explicit innehåll (grått).
  5. Låtar markerade som explicita visas nu som gråtonade. De går inte att spela upp och hoppas över i uppspelningen.

Saker att tänka på för den här inställningen:

• Den gäller bara för det enskilda kontot och den enskilda enheten. Om du till exempel tillämpar inställningen på din telefon filtrerar den inte bort explicit innehåll för samma konto i desktopappen.
  • Den gäller inte om du använder Spotify Connect för att spela upp med en annan enhet.

Kom ihåg: Innehåll som vi fastställer som explicit baseras på information vi får från rättighetsinnehavarna, så vi kan inte garantera att inget explicit innehåll spelas upp med den här inställningen. Om du lägger märke till en låt som behöver märkas som explicit kan du meddela oss om det genom att trycka på  bredvid låten och välja Rapportera explicit innehåll

Hitta rena versioner

Du kan kolla om det finns rena versioner av låtar som är markerade som explicita. Välj din enhet nedan för att se hur.

Obs! Det finns inte nödvändigtvis en ren version av alla låtar med explicit innehåll.

1. På sidan Album bläddrar du ned till slutet av låtvyn.
  2. Du hittar fler releaser av samma album längst ned till höger.

Obs! Om du inte ser det här alternativet finns det för närvarande inga andra versioner av albumet tillgängliga på Spotify.
  3. Välj en version av albumet som saknar etiketten EXPLICIT.

Du kan också ange titeln på låten i sökrutan för att hitta versioner som inte markerats som explicita.

Ange titeln på låten i sökrutan för att hitta versioner som inte markerats som explicita.

Obs! Det finns inte nödvändigtvis en ren version av alla låtar med explicit innehåll.

Senast uppdaterad 07 Juni, 2018