Explicit innehåll

Spotify inkluderar explicit innehåll för att respektera artistens intentioner.

Håll utkik efter taggen EXPLICIT eller E på releaser.

Obs! Vi taggar explicit innehåll baserat på information vi får från rättighetsinnehavare.

Kontakta oss om du vill rapportera en låt, podd eller ljudbok som inte har taggats korrekt.

Filtrera explicit innehåll

Välj din enhet och läs mer om hur du tillåter eller blockerar allt innehåll med explicita taggar.

När explicit innehåll är avstängt visas allt som har en explicit tagg som gråtonat. Du kan inte spela upp det och det hoppas automatiskt över.

Obs! Om du använder Spotify Connect för att styra en annan enhet börjar ändringarna i inställningarna för explicit innehåll att gälla nästa gång du spelar upp något.

Premium Family‑filter för explicit innehåll

Om du hanterar en Premium Family-plan kan du tillåta eller blockera allt med en explicit tagg för andra medlemmar i planen.

1. Logga in på din Premium Family-sida.
  2. Klicka på medlemmen som du vill tillåta eller blockera innehåll för.
  3. Växla Ta bort explicit innehåll eller av .

Hitta rena versioner

Du kan söka efter rena versioner av allt som har en explicit tagg.

Obs! Vissa explicita releaser kan sakna en ren version.