Internet- och dataanvändning

Precis som många andra digitala tjänster eller appar behöver Spotify en viss del av din enhets WiFi-/internetbandbredd eller mobildata för att fungera.

Mobildata

Kostnaden för att streama musik via mobildata kan variera beroende på din plan. Kontakta din mobiloperatör för mer information.

Obs! Vi rekommenderar minst en 3G-uppkoppling för att streama musik.

Minska användningen av mobildata

• Använd WiFi istället för mobildata. Det gäller särskilt när appen startar och om du använder den utomlands.
  • Ladda ned musik för att lyssna offline (endast Premium). Inaktivera Ladda ned via mobilnätet i appens inställningar under Musikkvalitet, så att den enbart laddar ned när du är ansluten till WiFi.
  • Kontrollera din Musikkvalitet. Om du inte är ansluten till WiFi och lyssnar med Extrem kvalitet kan Spotify kräva mer data än vanligt.
  • Om du lyssnar på en nedladdad spellista i farten ser du till att Autoplay är inaktiverat i appinställningarna.
  • Vissa enheter har ett datasparläge för att minska den totala dataanvändningen. Du hittar mer information på supportwebbplatsen för din enhet.

Bandbredd

Din app använder en viss del av enhetens internetbandbredd för att kunna spela upp musik utan buffring.

Minska bandbreddsanvändning

Senast uppdaterad 26 April, 2018