Spellistefunktioner

Få ut mesta möjliga av dina spellistor med anpassade funktioner.

Tips: Läs vår guide till hur du skapar och redigerar spellistor.

Obs! Desktopapp krävs

Ge dina spellistor en personlig touch genom att lägga till en omslagsbild och en beskrivning.

1. Klicka på bilden för spellistan.
  2. Ange spellistans namn och beskrivning i vyn Redigera.
  3. Klicka på VÄLJ BILD om du vill ladda upp en ny omslagsbild eller på BYT UT BILDEN om du vill ersätta en befintlig bild.
  4. Klicka på SPARA.

Obs! Bilder måste laddas upp i formatet .jpeg med en maximal filstorlek på 4 MB och får inte strida mot upphovsrättslagar, varumärkeslagar eller rättigheter för personliga bilder. Mer information finns i våra riktlinjer för bilder till spellistor.

Tips: Dela dina nya personliga spellistor med vänner!

Obs: Denna funktion är inte tillgänglig på mobiler (om du inte har Premium). Läs mer om Spotify på mobilen

Ta hjälp av dina vänner och andra musikälskare för att skapa och redigera den ultimata spellistan. Kolla in våra guider:

Obs: Denna funktion är inte tillgänglig på mobiler (om du inte har Premium). Läs mer om Spotify på mobilen

Har du fått slut på idéer om vilka låtar du ska lägga till i din Spotify-spellista? Med Rekommenderade låtar kan du utöka dina spellistor genom att få relevanta och varierade förslag baserat på listans titel och befintliga låtlistor.

1. Skapa en spellista.
    Tips: Om du vill få Rekommenderade låtar baserat på spellistans titel ska du ge den ett igenkännbart namn (t.ex. Workout, Running, Chill Out osv.)
  2. Du hittar Rekommenderade låtar längst ned i spellistan.
  3. För att lägga till en Rekommenderad låt till din spellista klickar du på LÄGG TILL. Tryck på ikonen Lägg till i spellista om du använder mobilen.
  4. Tryck på UPPDATERA för att få en ny uppsättning rekommendationer.

Obs! Rekommenderade låtar är bara tillgängliga för spellistor som du skapar själv och gemensamma spellistor.

Obs: Denna funktion är inte tillgänglig på mobiler (om du inte har Premium). Läs mer om Spotify på mobilen

Du kan göra dina personliga spellistor publika så att vem som helst på Spotify kan söka efter, lyssna på och följa dem. Du kan också göra dem privata så att bara du kan se och lyssna på dem.

Desktop och webbspelare

1. Högerklicka på spellistan.
  2. Välj Gör publik eller Gör hemlig.

Mobil

1. Tryck på  (iOS)  (Android) i spellistans övre högra hörn.
  2. Välj Gör publik eller Gör hemlig.

Ange dina standardinställningar

Obs! Desktopapp krävs

1. Klicka på  i desktopappens övre högra hörn.
  2. Aktivera/inaktivera Gör nya spellistor publika automatiskt under Sociala nätverk.

Spellistemappar är ett bra sätt att organisera dina spellistor på. Du måste använda desktopappen för att skapa dem. När du gjort det syns de även på dina mobila enheter.

1. Högerklicka på en spellista i menyn till vänster i desktopappen.
  2. Välj Skapa mapp.
  3. Ge den ett namn och tryck på Retur.

Du kan dra spellistor till en mapp och även skapa mappar inuti mappar.

Har du raderat en spellista av misstag? Lär dig hur du återställer borttagna spellistor.

Senast uppdaterad 31 Juli, 2018