Sortera och filtrera

Sortera och filtrera på Spotify för att styra hur musiken listas och spelas upp. Välj ett alternativ och din enhet nedan för mer information.

Sortera

Omorganisera hur musiken syns i appen.

Sortera låtar i spellistor

Tips! Det här fungerar också för Låtar i Ditt bibliotek!

1. Klicka på kolumnen du vill sortera efter, t.ex:
    • Alfabetiskt, efter TITEL, ARTIST eller ALBUM.
    • Efter nyligen tillagda, med .
    • Efter låtlängd, med .

Obs! Du kan justera appens skärmstorlek för att visa fler kolumner.

2. Klicka på kolumnen igen för att vända på ordningen, klicka en gång till för att återställa den ursprungliga ordningen.

Obs! Du kan justera appens skärmstorlek för att visa fler kolumner.

Om du har skapat en spellista kan du också dra och släppa låtar så att de visas i den rätta ordningsföljden. Du behöver bara klicka och hålla ner på en låt för att flytta den upp eller ner.

Sortera spellistor i Ditt bibliotek

Ändra ordningen på dina spellistor i menyn till vänster genom att trycka på och hålla ner på en spellista för att flytta den upp eller ner.

Du kan också organisera dina spellistor i mappar:

1. Högerklicka på en spellista i menyn till vänster i desktop-appen.
  2. Välj Skapa mapp.
  3. Ge den ett namn och tryck på Retur.
  4. Dra en spellista till en mapp. Du kan t.o.m. skapa mappar inuti andra mappar.

Sortera album och artister i Ditt bibliotek

Välj Album eller Artister i menyn till vänster och välj Sortera efter i rullgardinsmenyn.

På appen för mobil och surfplatta kan du sortera:

• Låtlistor i spellistor. Antingen alfabetiskt efter Titel, Artist eller Album eller efter Nyligen tillagda.

• Spellistor, Låtar, Artister och Album i Ditt bibliotek. Antingen alfabetiskt efter Namn, Titel, Album eller Artist, eller efter Nyligen uppspelade eller Nyligen tillagda. ​​​Sorteringsalternativen kan variera beroende på listan du sorterar.

Så här gör du:

1. Gå till den lista som du vill sortera.
  2. Dra nedåt och släpp för att visa  högst upp. Tryck på det.
  3. Under Sortera efter trycker du på alternativet du föredrar.
  4. Upprepa de här stegen för att sortera dem i omvänd ordning eller välj ett annat sorteringsalternativ.

Tips! Du kan också sortera efter Anpassat Det här är listans standardvy. Om du skapade listan kan du ändra ordningen på det här manuellt. Kolla in stegen ovan för att läsa om hur du sorterar låtar och spellistor i desktop-appen eller om att Skapa och redigera spellistor.

Filtrera

Så här väljer du att bara visa specifikt innehåll inuti låtlistor.

Med Filtrera i desktop-appen kan du lista specifikt innehåll baserat på ett sökord i valfri spellista eller Låtar i Ditt bibliotek.

1. Välj Filtrera högst upp i låtlistan.
  2. Ange ett sökord, t.ex. "baby". Bara titlar, album eller artister som innehåller sökordet visas.
  3. För att gå tillbaka till den ursprungliga låtlistan kan du antingen rensa ditt sökfält eller klicka på Ta bort filter.

Sök i spellistor och deras låtlistor eller i Låtar, Album och Artister i Ditt bibliotek.

1. Gå till den lista som du vill filtrera.
  2. Dra skärmen nedåt för att visa Filtrera högst upp.
  3. Ange ett sökord för att visa specifikt innehåll, t.ex. "baby". Bara titlar, album eller artister som innehåller sökordet visas.
  4. För att gå tillbaka till den ursprungliga låtlistan kan du rensa ditt sökfält genom att trycka på X.

Du kan också välja att bara visa Nedladdningar eller Importerad musik (dina lokala filer) i Ditt bibliotek:

1. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  2. Tryck på Spellistor, Låtar, Album eller Artister.
  3. Dra nedåt och släpp för att visa  högst upp. Tryck på det.
  4. Under Filtrera efter trycker du på Nedladdningar eller Importerad musik.
    Obs! Filtreringsalternativ kan variera beroende på listan du vill filtrera.
  5. För att gå tillbaka till den ursprungliga låtlistan ska du upprepa de här stegen och trycka på det valda filtret igen.
Senast uppdaterad: 19 September 2018