Lokala filer

Gör Spotify till din musikspelare för allt.

Utöver de över 30 miljoner låtar som finns i vår katalog kan du även använda Spotify-appen för att spela musikfiler som finns på din dator (vi kallar dessa ”lokala filer”).

Obs! Filer eller nedladdningar från olagliga källor är inte tillåtna.

Lägga till lokala filer

1. Klicka på  i det övre högra hörnet av appen och välj Inställningar
  2. Bläddra ned till Lokala filer
  3. Alla filer i mapparna Min musik, Nedladdningar och iTunes väljs automatiskt. Inaktivera eventuella källor som du inte vill att Spotify ska få åtkomst till.
  4. Klicka på LÄGG TILL KÄLLA för att välja en annan mapp från vilken Spotify kan komma åt dina personliga musikfiler.

Spotify stöder .mp3- och .m4p-filer (såvida de inte innehåller video). Även .m4a-filer stöds om QuickTime är installerat på datorn.

Importera först dina lokala filer till Spotify med desktopappen (se ”Desktop”-anvisningarna ovan) och lägg sedan till filerna i en spellista. Sedan:

1. Logga in med mobilen eller surfplattan via samma WiFi-nätverk som desktopappen.
  2. Välj spellistan som innehåller de lokala filerna.
  3. Aktivera Ladda ned.

Vanliga frågor

För att lägga till lokala filer på mobilen eller surfplattan måste du först importera dem via desktopappen och därefter lägga till dem i en spellista som synkroniseras med din enhet.

Om du inte kan synkronisera dem till din mobil eller surfplatta efter att du har lagt till dem i desktopappen kontrollerar du följande:

• Du måste vara inloggad på samma konto på både datorn och din mobil eller surfplatta.
  • Båda enheterna måste vara anslutna till samma WiFi-nätverk.
  • Se till att du har den senaste versionen av Spotify-appen installerad (på båda enheterna).
  • Se till att enhetens inbyggda programvara är uppdaterad.

Spotify stöder filformaten .mp3, .mp4 och .m4p. Spotify har dock inte stöd för .mp4-filer som innehåller video, eller iTunes lossless-format (M4A), men vi gör vårt bästa för att matcha lokala filer som det inte finns stöd för med låtar från Spotifys katalog.

Obs! Filer eller nedladdningar från olagliga källor är inte tillåtna.

Vissa av dina låtar kan vara skyddade i begränsade format. Du kan installera QuickTime på din dator om du vill göra så att de flesta av de här låtarna kan spelas på Spotify.

Om Spotify inte kan importera en fil gör vi vårt bästa för att matcha den med låtar från Spotifys katalog. Versionen vi matchar med kan skilja sig från originalet.

Fungerar det inte?

Har du följt stegen ovan men har problem med att importera lokala filer?

• Prova att använda en annan WiFi-uppkoppling (men se till att alla enheter är anslutna till samma WiFi-nätverk).
  • Lägg till filerna i en annan spellista.
  • Installera om appen på alla enheter.