Lokala filer

Gör Spotify till din musikspelare för allt.

Utöver de över 35 miljoner låtar som finns i vår katalog kan du även använda Spotify-appen för att spela upp musikfiler som finns på din dator (vi kallar dessa ”lokala filer”).

Obs!Filer eller nedladdningar från olagliga källor är inte tillåtna.

1. Klicka på  i det övre högra hörnet av appen och välj Inställningar
  2. Bläddra ned till Lokala filer
  3. Alla filer i Min Musik och Nedladdningar väljs automatiskt. Inaktivera eventuella källor som du inte vill att Spotify ska få åtkomst till.
  4. Klicka på LÄGG TILL EN KÄLLA för att välja en annan mapp.

Filtyper som stöds:

• .mp3
  • .m4p (såvida de inte innehåller video)
  • .mp4 (om QuickTime är installerat på din dator)

Obs! Itunes lossless-format (M4A) stöds inte.

Obs! Denna funktion är inte tillgänglig för gratisversionen av Spotify på mobil. Läs mer om Spotifys gratistjänst på mobilen.

För: Premium

1. Importera dina lokala filer till Spotify med desktop-appen (se “Desktop“-anvisningarna ovan).
  2. Lägg till filerna i en spellista.
  3. Logga in med mobilen eller surfplattan via samma WiFi-nätverk som desktop-appen.
  4. Välj spellistan som innehåller de lokala filerna.
  5. Aktivera Ladda ned.

Fungerade det inte?

Om du inte kan se dem på mobilen eller surfplattan efter att du lagt till dem i desktop-appen kan du kontrollera följande:

• Du är inloggad på samma konto på både datorn och din mobil eller surfplatta.
  • Dina enheter är anslutna till samma WiFi-nätverk.
  • Du har den senaste versionen av Spotify-appen installerad (på båda enheterna).
  • Enhetens inbyggda programvara är uppdaterad.