Visa låttexter

Spotify samarbetar med Genius för att ge dig historien bakom låten.

Obs! Den här funktionen är för närvarande bara tillgänglig på engelska, och för vissa utvalda låtar och spellistor.

• Visa låttexter för flera av dina favoritlåtar medan de spelas.
  • Få en inblick bakom låttexten, som till exempel vad som inspirerade den och fakta om låten.

Kom igång

1. Börja spela musik.
  2. Tryck på fältet Nu spelas längst ned på skärmen.
  3. Se låttexterna och historien bakom dem!

Obs! Om du inte ser dem är låttexterna/historien inte tillgängliga för låten.
  4. Dra låttextvyn åt sidan för att växla till omslagsvyn.

På vilka andra sätt kan jag se låttexter?

Du kan ladda ned appen SoundHound!

1. Ladda ned appen SoundHound och öppna den.
  2. Sök efter en låt eller tryck på  för att identifiera en låt som spelas upp i omgivningen.
  3. Låttexterna visas på låtsidan. De rullar t.o.m. bredvid musiken så att du kan sjunga med när du känner för det!

Tips: Med SoundHound kan du automatiskt lägga till identifierade låtar till en Spotify-spellista. Det är bara att ansluta till ditt Spotify-konto i inställningarna för SoundHound, och sedan aktivera Auto-add to Spotify (Lägg till i Spotify automatiskt).

Hade inte Spotify sin egen låttextfunktion?

Det hade vi, men den är tyvärr inte tillgänglig just nu. Vi testar alltid att lägga till och ta bort funktioner för att förbättra helhetsupplevelsen av Spotify. Mer information finns i vår guide Varför ändras funktioner?.