Appen Klocka från Google™

För: Android™-telefon

Med Spotify och appen Klocka från Google™ kan du välja valfri(tt) spår, album, artist eller spellista som ditt alarm.

Kom igång

Se till att du har installerat både Spotify och appen Klocka på din Android™-telefon.

Om du inte har Spotify än kan du ladda ned det från Google Play. Du ges alternativet att skapa ett konto om du inte redan har ett.

Appen Klocka finns förinstallerad på vissa Android™-enheter eller kan laddas ned från Google Play för alla Android™-telefoner.

Ställa in ditt alarm

1. Öppna appen Klocka från Google™.
  2. Tryck på ett alarm på fliken ALARM.
  3. Tryck på alarmsymbolen (klockan) och sedan på SPOTIFY.
  4. Tryck på Anslut och fortsätt för att bevilja åtkomst till ditt Spotify-konto.
  5. Hitta rekommendationer för dig, däribland morgonspellistor.
    Om du vill hitta något särskilt trycker du på sökikonen i det nedre högra hörnet.
  6. Tryck på valfri(tt) spår, album, artist eller spellista för att förhandsgranska den/det och använda den/det som ditt alarm. En bock anger att du gjort ditt val.
    Tips: Tryck igen för att avsluta förhandsgranskningen. Ditt val behålls tills du väljer något annat.
  7. När du har gjort ditt val går du tillbaka till fliken ALARM. Här kan du ange alarmtid, vibrationsläge och andra inställningar.

När ditt alarm går igång spelas den musik du valt. Du kan antingen snooza eller stänga av det. Om du stänger av alarmet kan du trycka på Fortsätt spela för att fortsätta lyssna.

Ändra ditt alarm

1. Öppna appen Klocka från Google™.
  2. Tryck på alarmet på fliken ALARM.
  3. Tryck på Spotify-loggan (som visar ditt nuvarande val).
  4. Tryck på fliken SPOTIFY.
  5. Tryck på valfri(tt) spår, album, artist eller spellista för att ändra ditt alarm. En bock anger att du gjort ditt val.

Vanliga frågor

Ja, den/det spår/artist/spellista/album du valt spelas upp precis som vilken annan alarmton som helst som du tidigare har ställt in. Musiken spelas upp från högtalarna på din telefon och spelas på den volym som ställts in för dina alarm, även om du har hörlurar inkopplade.

Om det uppstår uppkopplingsproblem eller andra fel går integrationen tillbaka till standardalarmtonen i appen Klocka.

Nix! Spotify i appen Klocka är tillgänglig för både Spotify Free- och Premium-användare.

Obs! Om du använder gratistjänsten hör du ljudreklam och din musik blandas slumpmässigt – precis som med den vanliga Spotify-appen. För enskilda spår blandas låtarna från albumet.

1. Logga in på din kontosida.
  2. Välj Appar i menyn till vänster.
  3. Leta reda på appen Klocka från Google och välj ÅTERKALLA ÅTKOMST.

Just nu går det inte att ställa in en målenhet. Alarmet spelas alltid upp från högtalarna på din telefon.

Nej, varje låt/spellista/artist/album spelas alltid från början.

Senast uppdaterad: 29 Augusti 2018