Alexa

Röststyr din musik med Amazon Alexa.

Obs! Du behöver ett Premium-konto för att lyssna på Spotify med Alexa.

Kom igång

Länka Spotify till Alexa och gör Spotify till din standardmusikspelare. Välj en app nedan för att ta reda på hur du gör.

1. Öppna mobilappen Amazon Alexa.
  2. Välj Settings och sedan Music & Media.
  3. Välj Default music services.
  4. Under Default music library trycker du på den neddragbara listan och väljer Spotify. Ditt Spotify-konto är nu länkat till Alexa.
  5. Be Alexa att spela upp något (”Alexa, play Spotify”).
    Obs! Alexa använder nu automatiskt Spotify som standardspelare, så du behöver inte specificera ”on Spotify” med dina röstkommandon.
  1. Logga in på webbappen Alexa.
  2. Klicka på Music, Video, & Books.
  3. Välj Spotify och klicka på Link your account. Du omdirigeras för att logga in på Spotify.
  4. Ange dina inloggningsuppgifter. Ditt Spotify-konto är nu länkat till Alexa.
  5. Be Alexa att spela upp något (”Alexa, play Spotify”).
    Obs! Alexa använder nu automatiskt Spotify som standardspelare, så du behöver inte specificera ”on Spotify” med dina röstkommandon.

Enheter som stöds

Amazon Echo, Amazon Echo Show, Amazon Echo Dot, Amazon Echo Spot, Amazon Tap, Amazon Fire TV Cube och Sonos One.

Mer information finns på Amazons supportwebbplats.

Senast uppdaterad 31 Juli, 2018