Spotify på tv

Du kan ta din musik till den stora skärmen direkt på tv:n eller genom att använda din telefon, surfplatta eller dator som en fjärrkontroll (tyvärr ingår inte popcorn).

Besök Spotify Gear för att se vilka enheter som stöds och vad som är tillgängligt för dig. Om du inte ser din enhet där kan du kontrollera med enhetstillverkaren.

Välj ett sätt att spela upp:

Obs! De här alternativen varierar mellan olika tv-modeller och regioner och vissa anslutningstyper kan kräva Spotify Premium.

Med vissa tv-modeller finns Spotify tillgängligt i apputbudet, så att du kan spela musik direkt från fjärrkontrollen.

Även med äldre modeller är det möjligt att uppgradera underhållningssystemet med en soundbar eller streamingenhet med stöd för Spotify Connect.

Byt ut fjärrkontrollen mot din telefon och styr musiken från tv:n via mobilappen.

Mer information finns på Spotify Connect.

Chromecast-enheten kopplas enkelt in på baksidan av tv:n och gör att du kan casta Spotify-appen till tv:n.

Utvalda tv-modeller från Sony & Philips levereras med Google Cast inbyggt, så att du inte ens behöver en Chromecast!

Kolla in Chromecast.

Spela enkelt upp musik på Spotify från din Apple-enhet till din Apple tv.

Kolla in AirPlay.

Om din tv har Android TV kan du ladda ned Spotify från Google Play Butik och styra det direkt från fjärrkontrollen.

Obs! Spotify på Amazon Fire TV är för närvarande endast tillgängligt i Storbritannien, USA, Tyskland och Japan.

Med Spotify på Amazon Fire TV kan du söka efter och spela upp dina favoritalbum, favoritlåtar och favoritspellistor med hjälp av Fire TV-fjärrkontrollen eller telefonen.

1. Se till att du har rätt version av Fire TV (Fire OS 5.0.5+). Du kan kontrollera och uppdatera programvaran för Amazon-enheten här.
  2. Ladda ned Spotify från Fire TV-appbutiken.

Obs! Om du har Spotify för en tidigare Fire OS-version behöver du avinstallera den, uppgradera till det senaste Fire-operativsystemet och sedan ladda ned Spotify-appen igen från Fire TV-appbutiken.

Lyssna medan du spelar eller använd din konsol som stereo med PlayStation3™, PlayStation4™ och Xbox One.

Kolla in spelkonsoler.

Jag kan inte lyssna på Spotify på min tv

Om du har problem med att lyssna på Spotify på din tv kan du kolla in Jag kan inte lyssna på Spotify på min tv och se hur du felsöker problemet beroende på din anslutningstyp.

Senast uppdaterad 15 Augusti, 2018