Spotify på tv

Du kan lyssna på Spotify direkt från din TV eller genom att använda telefonen, surfplattan eller datorn som fjärrkontroll. (Popcorn ingår inte!)

Besök Spotify Gear för information om vilka enheter som stöds. Om du inte ser din enhet där kan du kontrollera med enhetstillverkaren.

Kom igång

Obs! Vissa anslutningstyper kräver Spotify Premium.

Kolla om Spotify finns med bland apparna som ingår i din tv. Om den gör det kan du styra Spotify direkt från fjärrkontrollen.

Även med äldre modeller är det möjligt att uppgradera underhållningssystemet med en soundbar eller streamingenhet med stöd för Spotify Connect.

Du kan lyssna på Spotify på tv:n genom att använda Spotify-appen på din telefon som fjärrkontroll.

Mer information finns på Spotify Connect.

Chromecast-enheten kopplas enkelt in på baksidan av tv:n så att du kan casta Spotify-appen till tv:n.

Utvalda tv-modeller från Sony och Philips levereras med Google Cast inbyggt, så att du inte ens behöver en Chromecast!

Kolla in Chromecast.

Spela enkelt upp musik på Spotify från din Apple-enhet till din Apple TV.

Kolla in AirPlay.

Om din tv har Android TV kan du ladda ned Spotify från Google Play Butik och styra det direkt från fjärrkontrollen.

Obs! Spotify på Amazon Fire TV är för närvarande endast tillgängligt i Storbritannien, USA, Tyskland och Japan.

Med Spotify på Amazon Fire TV kan du söka efter och spela upp dina favoritalbum, favoritlåtar och favoritspellistor med hjälp av Fire TV-fjärrkontrollen eller telefonen.

1. Se till att du har rätt version av Fire TV (Fire OS 5.0.5+). Du kan kontrollera och uppdatera programvaran för Amazon-enheten här.
  2. Ladda ned Spotify från Fire TV-appbutiken.

Obs! Om du har Spotify på en tidigare Fire OS-version behöver du avinstallera den, uppgradera till det senaste Fire-operativsystemet och sedan ladda ned Spotify-appen igen från Fire TV-appbutiken.

Lyssna medan du spelar eller använd din konsol som stereo med PlayStation3™, PlayStation4™ och Xbox One.

Kolla in spelkonsoler.

Jag kan inte lyssna på Spotify på min tv

Om du har problem med att lyssna på Spotify på din tv kan du kolla in Jag kan inte lyssna på Spotify på min tv och se hur du felsöker problemet beroende på din anslutningstyp.

Senast uppdaterad: 29 November 2018