Spotify Connect

Med Spotify Connect kan du lyssna på högtalare, TV-apparater och andra enheter genom att använda Spotify-appen som en fjärrkontroll.

Kolla in Spotify Everywhere för information om kompatibla enheter. Kontrollera med tillverkaren om du inte ser din enhet där.

Kom igång

Kontrollera först följande punkter:

• Alla enheter är anslutna till samma WiFi-nätverk.
  • Din Spotify-app är uppdaterad.
  • Alla enheters programvaror är uppdaterade. Om du är osäker på det här kan du kontakta din enhetstillverkare och ta reda på hur du kontrollerar och uppdaterar versionsprogramvaran.

Nu väljer du den enhet som appen är installerad på:

1. Öppna Spotify och spela något.
  2. Klicka på Anslut till en enhet  längst ned till höger.
  3. Välj den enhet du vill spela från.

Obs! Om du pausar i över tio minuter kan du behöva ansluta på nytt.

1. Öppna Spotify och spela något.
  2. Tryck på Tillgängliga enheter längst ner på skärmen.
  3. Tryck på den enhet du vill spela till.

Obs! Om du pausar i över tio minuter kan du behöva ansluta på nytt.

Ser du inte den enhet du letar efter i enhetslistan?

Prova att inaktivera inställningen Visa bara lokala enheter. Det betyder att din app försöker hitta enheter i närheten som inte använder samma internetuppkoppling. Så här gör du:

1. Tryck på Hem .
  2. Tryck på Inställningar .
  3. Tryck på Enheter.
  4. Inaktivera Visa bara lokala enheter och prova Connect igen.

Om du behöver mer hjälp med att ansluta Spotify till olika enheter kan du kolla in följande:

Gruppsession

För: Premium på mobil

Samarbeta och lyssna! Starta en gruppsession så att alla i gruppen kan styra musiken.

1. Öppna Spotify och spela något.
  2. Tryck på Tillgängliga enheter  längst ner på skärmen.
  3. Hitta delningskoden under Starta en gruppsession.
  4. Nu kan en vän skanna den här koden från sin enhet:
    1. Tryck på Sök .
    2. Tryck på kameran .
      Obs! Du måste tillåta Spotify åtkomst till din kamera om du inte redan har gjort det.
    3. Rikta kameran mot koden.
  5. Nu kan ni alla styra vad som spelas upp!

Lämna en gruppsession genom att trycka på LÄMNA SESSION under I en gruppsession. Om musiken spelas upp från din enhet avslutar du gruppsessionen genom att trycka på AVSLUTA SESSION.

Senast uppdaterad: 04 Oktober 2019