Spotify Connect

Med Spotify Connect kan du använda din Spotify-app som fjärrkontroll för att spela från högtalare, tv-apparater, bilar, spelkonsoler, smartklockor med mera. Och glöm inte telefoner, surfplattor och datorer!

Vilka enheter stöds?

Spotify Gear innehåller info om kompatibla enheter. Kontrollera med tillverkaren om du inte ser din enhet där.

Kom igång

Kontrollera att allt är redo innan du ansluter:

• Alla enheter måste vara i samma WiFi-nätverk första gången du ansluter.
  • Kontrollera att alla enheter är inloggade på samma Spotify-konto.
  • Din telefon, surfplatta eller dator måste ha den senaste versionen av Spotify-appen.
  • Enheternas programvara måste också vara uppdaterade.

När allt är redo väljer du en enhet nedan som du ska ansluta.

1. Klicka på  längst ner till höger.
  2. Välj den enhet du vill spela från.

1. Klicka på  längst ner till höger.
  2. Välj den enhet du vill spela från.

1. Spela en låt.
  2. Tryck på Tillgängliga enheter längst ner på skärmen.
  3. Tryck på den enhet du vill spela upp från.

Behöver du hjälp?

Om Spotify Connect inte fungerar ska du kontrollera:

Det är också värt att kontrollera att båda enheterna använder samma WiFi-nätverk.

Obs! Lokala filer kan inte spelas upp med Spotify Connect.

Om du fortfarande har problem med det här kan de här stegen hjälpa:

• Starta om Spotify-appen.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.
  • Starta om enheten.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt.

Du kan även prova att stänga av inställningen Visa bara lokala enheter. Det betyder att din app kommer att försöka hitta enheter i närheten som inte använder samma internetuppkoppling. Gör så här:

Obs! Den här inställningen finns bara tillgänglig på mobila enheter och surfplattor.

1. Öppna Spotify-appen på en mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på Ditt bibliotek  i menyn längst ned på skärmen.
  3. Tryck på Inställningar .
  4. Hitta Visa bara lokala enheter under Enheter.
  5. Stäng av det och prova Connect igen.

Om problemet ändå kvarstår kan du behöva göra en ytterligare felsökning på enheten eller WiFi-anslutningen. Läs supportsidorna för internetleverantören/tillverkaren för hjälp.

Du kan även prova de här alternativen för att lyssna på Spotify på andra enheter: