Spotify på PlayStation®

Med Spotify-appen på PlayStation™Music kan du lyssna på Spotify på ditt PS4™- eller PS3™-system.

Funktionerna omfattar:

• Bläddra i spellistor med olika genrer och teman. Du kan även kolla in nya releaser.
  • Spela upp dina egna spellistor eller låtar från Din musik.
  • Sök efter låtar, album eller spellistor.
  • Lyssna på musik på utvalda spel på din PS4™-konsol (inte tillgängligt på PS3™, PlayStation® Now eller medan du använder Fjärrspel).

Om du har en PS4™-konsol går du till PlayStation™Music i innehållsområdet.

Om du har en PS3™-konsol går du till Spotify under avsnittet Musik.

Om du redan har ett Spotify-konto (som inte skapats med Facebook) loggar du bara in på PlayStation™Music med de inloggningsuppgifterna. Då ansluts ditt Spotify-konto till ditt konto på PlayStation™Network (Sony Entertainment Network-konto):

1. Välj LOGGA IN.
  2. Välj ANDRA SÄTT ATT LOGGA IN.
  3. Välj Användarnamn och lösenord.
  4. Ange ditt användarnamn och lösenord och välj LOGGA IN.
  5. Välj LÄNKA KONTON.
    Tips! Detta innebär att du automatiskt loggar in på Spotify varje gång du loggar in på ditt PS4™- eller PS3™-system, även om du använder en annan konsol.

Så här loggar du ut

1. Välj profilbilden i det övre högra hörnet av skärmen.
  2. Välj Logga ut.

Tips! Om du inte vill länka ditt konto till ditt konto på PlayStation™Network (Sony Entertainment Network-konto), eller om du skapat ditt Spotify-konto med Facebook, kan du använda Spotify Connect för att spela via ditt PS4™ eller PS3™.

Du kan navigera i appen med riktningsknapparna och trycka på  för att välja funktioner. Bläddra igenom skärmarna med riktningsknapparna för att komma åt andra områden i appen.

Söka efter musik

1. Använd riktningsknapparna för att markera sökikonen i det övre högra hörnet.
  2. Använd riktningsknapparna för att ange vad du söker efter.
  3. Välj Klar eller tryck på R2-knappen för att söka.
  4. Använd riktningsknapparna för att markera ett sökresultat och tryck på  för att starta uppspelningen.

Använda din telefon som fjärrkontroll

Du kan även använda Spotify Connect för att styra musiken från din mobila enhet när den spelas på ditt PS4™ eller PS3™.

1. Håll PS-knappen intryckt för att visa snabbmenyn.
  2. Välj Spotify.
    Obs! För att kunna visa din Spotify-musik i snabbmenyn måste du tillåta att PlayStation™-nätverket får åtkomst. Du ombeds göra det när du väljer Spotify i snabbmenyn.
  3. Navigera med hjälp av riktningsknapparna och tryck på  för att välja funktioner och spela musik.
  4. Hoppa över låtar med L1 (bakåt) och R1 (framåt).
  5. Höj och sänk volymen med hjälp av riktningsknapparna.
  6. Om spelet tillåter kan du inaktivera spelmusiken för att få bästa möjliga Spotify-upplevelse.

Du kan bara lyssna på Spotify-musik medan du spelar med utvalda PS4™-spel (inte tillgängligt på PS3™, i PlayStation® Now eller med Fjärrspel).

Tips! Du kan även dela musik medan du spelar! Det är bara att välja Dela musikinformation från snabbmenyn och sedan välja mellan Nu spelas, Nyligen spelade och Nyligen sparade.

Du kan uppgradera till Spotify Premium via PlayStation™Store utan att lämna din PlayStation®-konsol, via Sony Xperia™, eller direkt hos oss på Spotify.com.

Tips! Om du är berättigad kan du välja att starta en gratis testperiod.

På PS4™ eller PS3™ På Xperia™ På Spotify.com
  1. Logga in på Spotify-appen som finns under PlayStation™Music.
  2. Välj alternativet UPPGRADERA längst upp i högra hörnet.
  1. Ladda ner och logga in på Spotify-appen på din Xperia™-enhet och tryck på Skaffa Premium.
  2. Tryck på PlayStation™Music om du vill betala med din PlayStation™Network-plånbok (Sony Entertainment Network).
  1. Gå till Spotify.com från datorn och klicka på UPPGRADERA.
  2. Följ stegen för att slutföra uppgraderingen.

Avsluta din prenumeration

Om du påbörjade Premium-prenumerationen via PlayStation® följer du de här stegen för att avsluta den.

Om du påbörjade Premium-prenumerationen direkt hos Spotify följer du de här stegen för att avsluta den.