Spotify Connect

Med Spotify Connect kan du använda din Spotify-app som fjärrkontroll för att spela från högtalare, tv:ar, bilar, spelkonsoler, smartklockor med mera. Och glöm inte telefoner, surfplattor och datorer!

Vilka enheter stöds?

Spotify Gear innehåller info om kompatibla enheter. Kontrollera med tillverkaren om du inte ser din enhet där.

Kom igång

Du kan använda Spotify-appen för desktop/mobil eller webbspelaren som din fjärrkontroll. Se först till att nedanstående är i ordning:

• Alla enheter måste vara uppkopplade till samma WiFi-nätverk första gången du ansluter.
  • Se till att du har den senaste versionen av Spotify.
  • Programvaran ska också vara uppdaterad på alla dina enheter.

Desktop och webbspelare

1. Klicka på  längst ned till höger.
  2. Välj den enhet du vill spela från.

Mobil och surfplatta

1. Spela upp en låt.
  2. Tryck på Tillgängliga enheter längst ner på skärmen.
  3. Tryck på den enhet du vill spela upp från.

Behöver du hjälp?

Om Spotify Connect inte fungerar kontrollerar du:

Det är också värt att kontrollera att båda enheterna använder samma WiFi-nätverk.

Obs! Lokala filer kan inte spelas upp med Spotify Connect.

Om du fortfarande har problem efter att ha kontrollerat detta kan de här stegen hjälpa:

• Starta om Spotify-appen.
  • Stäng alla andra appar du inte använder.
  • Starta om enheterna.
  • Starta om ditt WiFi.
  • Prova att ansluta till ett annat WiFi-nätverk om det är möjligt.

Du kan även prova att inaktivera inställningen Visa bara lokala enheter. Det betyder att din app försöker hitta enheter i närheten som inte använder samma internetuppkoppling. Så här gör du:

Obs! Den här inställningen finns bara tillgänglig på mobila enheter och surfplattor.

1. Öppna Spotify-appen på en mobil eller surfplatta.
  2. Tryck på Hem .
    Har du Premium? Tryck på Ditt bibliotek .
  3. Tryck på Inställningar .
  4. Tryck på Enheter.
  5. Inaktivera Visa bara lokala enheter och prova Connect igen.

Om problemet ändå kvarstår kan du behöva göra en ytterligare felsökning av enheten eller WiFi-anslutningen. Läs supportsidorna för internetleverantören/tillverkaren för hjälp.

Du kan även prova de här alternativen för att lyssna på Spotify på andra enheter:

Senast uppdaterad 01 Augusti, 2018