Spotify i bilen

Ska du ge dig ut på vägarna? Ta Spotify med dig i bilen.

Obs! Vissa bilmodeller kräver Spotify Premium.

Nyare modeller

De flesta nyare bilar har nu egna underhållningssystem vilket gör det superenkelt att lyssna på Spotify när du är ute på vägarna. Du kan göra det antingen direkt från en inbyggd app eller genom en rad olika anslutningsmetoder, som finns beskrivna nedan.

Kolla in hur du spelar Spotify på bilar som Jaguar Land Rover, Volvo, BMW, MINI och TESLA.

Du kan också besöka Spotify Gear för att se vilka bilar vi stöder. Kontrollera med biltillverkaren om du inte ser din modell där.

Äldre modeller

Det finns fortfarande flera möjligheter att lyssna på Spotify på äldre bilmodeller:

Du kan använda en AUX- eller USB-kabel för att ansluta din mobil eller surfplatta direkt till din bil.

Obs! Kontrollera med biltillverkaren att du har rätt kabel.

En Bluetooth-anslutning är ett klassiskt sätt att överföra musiken mellan din mobil eller surfplatta och din bil.

Läs mer om Bluetooth.

Skicka musik från din iPhone till din bil med CarPlay.

Skicka musik från din Android-mobil till din bil med Android Auto.

Skicka musik från Spotify-appen på din mobil eller surfplatta till din bil.

Läs mer och ta reda på hur du använder Spotify Connect.

För din säkerhet

Använd bara din mobila enhet när det är tillåtet enligt lag och under säkra förhållanden.

Konfigurera Spotify innan du börjar köra och undvik att använda enheten medan bilen är i rörelse. Kör alltid säkert med händerna på ratten och ögonen och uppmärksamheten på vägen.

Jag kan inte lyssna på Spotify i bilen

Om du har problem med att lyssna på Spotify i bilen kan du kolla in Jag kan inte lyssna på Spotify i bilen och se hur du felsöker problemet beroende på din anslutningstyp.

Senast uppdaterad: 29 November 2018