BMW-integrering

Nu kan du som kör BMW få den perfekta musiken för alla bilturer med Spotify!

Vilka bilmodeller stöds?
Alla BMW, oavsett modell och årsmodell, som är utrustade med funktionen BMW Apps (tillvalskod 6NR) som en del av ConnectedDrive, vilket nu medföljer navigationssystemet Professional.

Obs! På Android-operativsystem fungerar Spotify-integreringen för närvarande bara med den nya 2016 BMW 7-serien. Vi arbetar med att göra Spotify tillgängligt för alla kompatibla bilar med BMW Connected Drive och Mini Connected.

Måste man prenumerera på Spotify Premium?
Integreringen fungerar både för Free- och Premium-prenumeranter. Premium-prenumeranter får dock reklamfri musik med högre kvalitet och kan synka musiken för offlinelyssning.

1. Logga in på Spotify-appen på iPhone.
  2. Anslut telefonen till bilens USB-port med en lightningkabel (som den som medföljde telefonen) eller med en adapter som även finns som tillbehör för iPhone 4/4s och iPhone 5/5s.
  3. På menyn Multimedia i navigationssystemet ConnectedDrive väljer du Spotify.
  4. Nu kan du styra din Spotify-musik helt via ConnectedDrive utan att bli distraherad av din telefon.
  5. Obs! Precis som med andra appar låser BMW Spotify-appens skärm på telefonen av säkerhetsskäl medan den är inkopplad. Du kan fortfarande ta emot samtal och musiken pausas om du öppnar en annan app.

1. Logga in på Spotify-appen på en Android-telefon.
  2. Anslut telefonen till bilens USB-port med hjälp av en data-/laddningskabel (som den som medföljde telefonen).
  3. På menyn Multimedia i navigationssystemet ConnectedDrive väljer du Spotify.
  4. Nu kan du styra din Spotify-musik helt via ConnectedDrive utan att bli distraherad av din telefon.

Obs! Precis som med andra appar låser BMW Spotify-appens skärm på telefonen av säkerhetsskäl medan den är inkopplad. Du kan fortfarande ta emot samtal och musiken pausas om du öppnar en annan app.