Din smakprofil

Din smakprofil är Spotifys tolkning av din smak utifrån vad du lyssnar på och hur du lyssnar på det. Den hjälper oss att anpassa dina Spotify-rekommendationer, till exempel Discover Weekly och din startsida. Den hjälper oss också att anpassa upplevelser med smaksammanfattningar, som Wrapped och Blend.

Exkludera en spellista från din smakprofil

Om du exkluderar en spellista från din smakprofil får tidigare och framtida lyssningar på den spellistan mindre inverkan på dina smaksammanfattningar och rekommendationer. Om du till exempel exkluderar din spellista med sovmusik får ditt lyssnande på den spellistan mindre inverkan på Discover Weekly och Wrapped.

1. Tryck på Tre horisontella prickar (iPhone och desktop)/Tre vertikala prickar(Android) nästan högst upp i spellistan.
  2. Tryck på Exkludera från din smakprofil.

Tryck på Inkludera i din smakprofil om du vill lägga till den i din smakprofil igen.

Obs! Om du lyssnar på låtar som finns på en exkluderad spellista i Gillade låtar eller andra platser utanför spellistan, inkluderas dessa streams i din smakprofil.

Hur lång tid tar det innan exkluderingen av en spellista börjar gälla?

Exkludering av en spellista från din smakprofil börjar gälla inom 48 timmar. En del rekommenderat innehåll, såsom Discover Weekly, kanske inte påverkas förrän nästa vecka.

Vilka objekt kan jag exkludera från smakprofilen?

Du kan bara exkludera spellistor från din smakprofil.

Exakt vad händer när jag exkluderar en spellista från min smakprofil?

Om du exkluderar en spellista från din smakprofil får tidigare och framtida streams från den spellistan mindre inverkan på dina musikrekommendationer och smaksammanfattningar.

Hur skiljer sig detta från knappen Dölj låt?

Dölj låt förhindrar att den låten spelas när du lyssnar på spellistan. Den här funktionen påverkar inte musiken som spelas när du lyssnar på spellistan.

Vilken påverkar detta mitt Wrapped?

Streams av spellistor som du exkluderat inkluderas inte i toppartister eller toppspår i Wrapped, men tiden inkluderas i total lyssningstid.

Kan jag begära att få se vad jag exkluderat via Datarättigheter och integritetsinställningar – Spotify?

Ja, du kan begära att få granska vilka spellistor du har exkluderat.

Liknande artiklar